Solvita Āboltiņa Straujumas vietā? Politiska pašnāvība, brīdina Zatlers

solvita āboltiņa straujumas vietā?

Solvita Āboltiņa, partijas “Vienotība” līdere, mēģinot kļūt par valdības vadītāju, riskē izbeigt savu politisko karjeru , intervijā LNT raidījumam “900 sekundes” izteicies bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Viņš pauda absolūtu pārliecību, ka valstī ir beigušies laiki, kad viena vai dažu cilvēku dēļ tika pakārtota visa politika. “Es esmu pārliecināts, ka tas nav iespējams, jo pat tad, ja tiks mēģināts to darīt, tās būs pašas [“Vienotības”] līderes politiskās karjeras beigas. Diez vai viņa [Solvita Āboltiņa] ies uz pašnāvību,” uzskata eksprezidents.

Kopumā pašreizējo valdību Zatlers vērtē kā stabilu, jo alternatīvu koalīcijas modeļu pašreizējā Saeimā faktiski neesot. “Viss alternatīvais ir šūts ar plāniem diedziņiem, un diez vai kāds no šiem trīs valdību veidojošo partiju līderiem lems par lielākiem satricinājumiem nekā viena diskusija vai skarbs strīds pie koalīcijas iekšējā galda,” uzskata bijušais Valsts prezidents.

Pēc viņa domām, valdības stabilitāti apstiprina arī tas, ka publiski nav izskanējis neviens arguments, kāpēc uzskatīt, ka pašreizējā Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) ir strādājusi slikti un viņai no amata būtu jāiet prom. “Šobrīd valdība var krist tikai tad, ja uz Straujumu izdarīs kādu ļoti, ļoti lielu spiedienu. Vai partijai, kuras premjere ir Straujuma, tātad “Vienotībai”, tas ir izdevīgi? Noteikti nē. Lai viņa [“Vienotība”] paskatās uz saviem reitingiem,” izteicās Zatlers.

 

 Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar