Solvita Āboltiņa pārmet Nacionālai apvienībai sadarbošanos ar Krievijas specdienestiem

Āboltiņa čekas maisi
Solvita Āboltiņa, partijas “Vienotība” līdere, pirmdien “sagājusi ragos” ar Nacionālās apvienības valdes locekli Jāni Dombravu. Koalīcijas padome pirmdien diskutēja par Nacionālās apvienības (NA) ierosinājumu “Vienotības” pārstāvjiem apturēt bēgļu uzņemšanu Latvijā, taču partneriem ir atšķirīga izpratne par panākto vienošanos, liecina politiķu teiktais.

“Vienotības” līdere Solvita Āboltiņa žurnālistiem NA paziņojumu raksturoja kā diezgan nekorektu, jo pretrunā politiķu paustajam neesot informācijas par to, ka vairāki no Parīzes teroraktu rīkotājiem būtu Eiropā nokļuvuši kā bēgļi, kā arī par to, ka Polija atteikusies no bēgļu uzņemšanas.

“Vienotība” aicina partnerus ieklausīties Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa teiktajā – ļaut darboties drošības iestādēm un nekurināt nacionālo naidu. “Es aicinu paskatīties uz Parīzi, kur cilvēki šajā kritiskajā momentā spēja būt vienoti, solidarizēties,” teica Āboltiņa.

“Ikviens Latvijas politiķis ir ieinteresēts tajā, lai mēs varētu novērst šādas situācijas, tāpēc nevajag velti kacināt sabiedrību ar skaļiem paziņojumiem,” norādīja Āboltiņa.

“Vienotības” līderei un NA valdes loceklim Jānim Dombravam bija atšķirīgi viedokļi par to, kāds bijis iekšlietu ministra Riharda Kozlovska (V) solījums koalīcijas partnerim.

Pēc Dombravas teiktā, Kozlovskis apstiprinājis, ka bēgļi Latvijā netiks uzņemti, kamēr notiks izmeklēšana par uzbrukumiem Parīzē. Tikmēr Āboltiņa norādīja, ka šāda solījuma nav bijis – arī iepriekš nav bijis paredzēts, ka bēgļi Latvijā tiks uzņemti tuvāko nedēļu laikā. Līdz ar to, ja izmeklēšana tiks pabeigta tuvāko nedēļu laikā, var teikt, ka bēgļi šajā laikā netiks uzņemti.

Brīdī, kad Dombrava atbildēja uz žurnālistu jautājumiem, Āboltiņa viņu pārtrauca, norādot: “Jūs sējat bailes sabiedrībā, jūs praktiski strādājat kopā ar Krievijas specdienestiem un mēģināt pateikt, ka Latvija nevar pārvaldīt savu valsti un mūsu dienesti nav kompetenti”.

Tikmēr Dombrava skaidroja, ka dienesti līdz šim strādājuši labi, taču “tas ir mūsu svēts pienākums parūpēties, lai Baltijas valstis būtu drošībā arī turpmāk”.

Trešajam koalīcijas partnerim – Zaļo un zemniekus savienībai – pagaidām nav konkrēta viedokļa par NA ierosinājumu, un to plānots pārrunāt apvienības frakcijas un valdes sēdē.

Paredzēts, ka Kozlovskis pēc NA lūguma iesniegs ziņojumu par to, kā identificēt un novērst ar patvēruma meklētājiem saistītos riskus. Tāpat Parīzes terorakti tiks pārrunāti Nacionālās drošības komisijas sēdē.

Iepriekš NA aicināja “Vienotības” atbildīgās amatpersonas apturēt bēgļu uzņemšanas procesu Latvijā, līdz nav noskaidrota precīza informācija par Parīzes terora aktu rīkotāju izcelsmi un ierašanās Eiropā apstākļiem.

Teroraktos Parīzē naktī uz sestdienu tika nogalināti vismaz 129 cilvēki un vairāk nekā 350 ievainoti. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies teroristiskais grupējums “Islāma valsts”.

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

 

Avots: delfi.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Paklusējiet,turēt mutes ciet!!!
Paklusējiet,turēt mutes ciet!!!

“Ikviens Latvijas politiķis ir ieinteresēts tajā, lai mēs varētu novērst šādas situācijas, tāpēc nevajag velti kacināt sabiedrību ar skaļiem paziņojumiem,” norādīja Āboltiņa.

Oskars
Oskars

Gog. Āboltiņas kundze ! Kuri dienesti jūs sponsorē ? Jo jūs nestādājat valsts labā un valsts ir domāta LV iedzīvotāji. Visa LV iedzīvotāji ir pret to ka jūs strādājat valdībā kā arī visi LV iedzīvotāji kuri mīl savu zemi ir PRET bēgļu uzņemšanu mūsu zemē. LV iedzīvotājiem ir pietiekams saprāts un loģika atšķirībā no jums Āboltiņas kundze…

Era
Era

A tā k***e negrib beidzot atbildēt par saviem vārdiem. Jeb palaist pirdienu, tas viņai jau ir parasta lieta?

Tiesaat
Tiesaat

Sitaa preilene pedejaas saprata paliekas pazaudejusi.

LPSR
LPSR

NA kurina naidu? Spiegi? Šausmīgs idiotisms !! Ar slīcējiem jābūt uzmanīgiem.

freddy krueger
freddy krueger

“Maidana ļaudis” izstāde zem MK logiem mūsu drošības dienestiem izrādījās “mission impossible”, un tā bija tikai izstāde… Kas notiks, ja tiešām kāds sāks šaut vai spridzināt – pat bail iedomāties…

Viesturs
Viesturs

VNK gribas vemt no Vemjotības un Āboltiņas..