Solvita Āboltiņa: Ja valdība kritīs, premjere būšu es

Solvita Āboltiņa premjere?

Solvita Āboltiņa intervijā LNT paziņojusi, ka gadījumā, ja kristu Laimdotas Straujumas (V) valdība, nākamā “Vienotības” premjera amata kandidāte būtu viņa.

Solvita Āboltiņa atzina, ka cīņās par nākamā gada budžetu Straujumas valdība varētu krist, un šādā gadījumā viņa būtu kandidāte uz atbildīgo amatu. “Esmu gana daudz kritizēta, ka neesmu uzņēmusies politisko atbildību vadīt valdību, tāpēc valdības krišanas gadījumā partija ir nolēmusi pieturēties pie principa, ka tās vadītājs būs nākamais premjera amata kandidāts,” sacīja Āboltiņa.

Politiķe gan vairākkārt uzsvēra, ka “mēs te runājam teorētiskā pieļāvuma izteiksmē”, jo “Vienotībai” neesot pašmērķa gāzt Straujumas valdību, bet gan partija vēlas, lai šī valdība nostrādā līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.” Sekojoši arī viņas nokļūšana Ministru prezidenta krēslā neesot dienas kārtības jautājums.

Solvita Āboltiņa norādīja, ka valdības nomaiņa šobrīd neesot politiķu darba kārtībā, jo “matemātiskā loģika” Saeimā esot tāda, ka šī esot vienīgā iespējamā koalīcija, tāpēc politiķiem ir savstarpēji jāsastrādājas, nevis jāapkaro vienam otru. Politiķe noliedza apgalvojumus, ka viņas pārstāvētā partija jau meklētu jaunus koalīcijas partnerus. Pēc viņas teiktā, neviens no “Vienotības” – “es vai premjere” – nerunā ar opozīcijas partijām par kādām citām koalīcijām.

Avots: LNT, LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
.
.

politiska atbildība 1. ir realitātes apzināšana, kuru lr likumīgi nezinošie, nesaprotošie, nestrādājošie ierēdņi un tiesībsargi ceturtdaļgadsimtu aizstāj ar lettiņu veiksmīgāko kriminālnoziedznieku versijām, tautai nav ne banku sistēmas priekš world wide home based business, ne tiesībsargu, valdošā mafija vuenkārši izlaupa bankas, likvidē, mahinatire ar nobela naudu, slepkava, teroriste pusgadsimta garumā eu ziņo par mediju brīvību paust valdošās mafijas versijas un idiotiskus šovus, politiskā atbildība ir savas kaitnieciskās darbības apzināšanās, tā bābiņa ir zem lienītes ušakovas, katra čaka marija ekonomiku saprot labāk un godīgāk – katru nopelnīto grasi izjūt, čaka marijām bikses mazgāt, kamēr lettiņi kajās neceļas

Rekiw
Rekiw

Aicinu visus pamest Latvāniju ja tā žurka būs valdībā.

.
.

psrs iekšēji sabrucināja dēļ morāla kraha, derīgo izrakteņu u.c. pietika, lr sen ir novesta līdz galejam morālam pagrimumam – ierēdņi un tiesībsari likumīgi nezina, nesaprot, nestradā, no kurienes tāda āboltiņa, lienīteei bikses mazgāt