Solvita Āboltiņa ir “bērna prātā”? Psihiatra viedoklis

Solvita Āboltiņa

Vai Solvita Āboltiņa, valdošās partijas Vienotība vadītāja, ir “bērna prātā”? Iespējams, Latvijas parlaments tāda savdabīga smilšu kaste vien ir, kur smilšu kūkas cep un ar lāpstiņām kaujas arī citi politiķi “bērna prātā”? Visticamāk, tāds jautājums nevilšus radās visiem tiem, kuri noklausījās psihiatra Ariela Rezņika-Martova viedokli par Solvitas Āboltiņas mēdīšanos pensionāru piketa laikā pie Saeimas nama, kuru viņš pauda intervijā radio Baltkom. Ja reiz tāda ir šī viena politiķe, vai varam būt droši, ka arī pārējiem viņas kolēģiem nav šī kaite?

„Agrā bērnībā cilvēks piedzīvo tā saucamo visvarenības ilūzijas periodu, kad viss griežas ap mazuli un jebkura viņa vēlme tiek izpildīta. Agri vai vēlu notiek sadursme ar realitāti. Tā ir sava veida krīze, diskomforts, kas jāpārdzīvo. Ilga būšana politikā atjauno šo bērna visvarenības izjūtu. Bieži vien tā tiek novērota arī politiķiem, tostarp partijas Vienotība līderei Solvitai Āboltiņai”, uzskata ārsts Rezņiks-Martovs.

“Āboltiņas “izlēcieni” ir cietsirdīga bērna uzvedība, kas kaitina un izsmej cilvēkus, nepārdzīvojot par sekām,” skaidro psihiatrs.

Ārsts uzskata, ka Āboltiņas mēdīšanās pensionāru piketa laikā bija ņirgāšanās savas nesodāmības sajūtas iespaidā.

„Visa veida vara samaitā, absolūta vara samaitā absolūti. Neierobežota vara saēd sirdsapziņu, nocietina sirdi un atņem spēju atbildīgi domāt,” psihiatrs citēja angļu vēsturnieka un politiķa Lorda Ektona teikto.

Āboltiņa tā rīkojās, jo uzskata, ka pensionāru pūlis neietekmēs viņas nākotni, norādīja psihiatrs.

„Politiķis, vēl jo vairāk – pazīstams politiķis, kas atļaujas pasmieties par pensionāriem, kuriem ir grūta dzīve, patiešām ir zaudējis saikni ar realitāti, un cilvēkiem likumīgā veidā ir jāatgādina viņam par trauslo [psihes] stāvokli,” uzskata psihiatrs.

Kā jau vēstījām iepriekš, Solvita Āboltiņa, Saeimā tautas neievēlētā, taču (kas to lai zina, kādā veidā) parlamentā tomēr tikusī politiķe, partijas “Vienotība” līdere, trešdien visai savdabīgi reaģēja uz pensionāru sveicieniem, iebļaujoties gluži kā džungļu zvērs.

 

Avots: Mixnews.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Leviathan
Leviathan

Sliktākais ir tas, ka tur pūlī tobrīd tā arī neatradās neviens, kas tajā gaudošanas brīdī tajās žaunās ar akmeni iemestu. Tad aizvērtos uz mūžīgiem laikiem.

Patiesība
Patiesība

Tā nav izeja, vienu nositīsi, jauna nāks vietā… par ko sēdēt cietuma?

Pfff
Pfff

Nevaja aizstavet.Atradat te bernu.Nekada bernu prata ta nav-vnk Latvija ir totalitara bezlikuma valsts tpc tie politiki jutas vareni un vinjus nevar sodit.Ja te butu ista tautas demokratiska valsts un par tadu gajienu sutitu uz Latgali uz kolhozi par sekretari stradat tad nebutu tadu nirgasanos.Latvijas rezimam ir liels kauns!

krīt kā akmens, nav akmens
krīt kā akmens, nav akmens

Kas augstu kāpj, tas zemu krīt, vēsta paruna. Gan jau ari rudās stunda drīz sitīs.

Paija
Paija

Nepatīkama kā cilvēks saskarsmē pat ar kolēģiem.

Wiktors
Wiktors

Lielākā daļa sieviešu ir bērna prātā.

Anna
Anna

Riebiigaa rudaa lapsa