Rungainis: Runas, ka deputātiem nedrīkst paaugstināt algas, ir kaitniecība

Rungainis

Runāšana par to, ka deputātiem nedrīkst paaugstināt algas, ir kaitniecība, kas vērsta pret Latvijas valsti. Šādu viedokli kanāla RīgaTv24 raidījumā Preses klubs pauda baņķieris Ģirts Rungainis.

Rungainis neuzskata, ka valsts sektorā strādājošajiem tiek maksātas neadekvāti augstas algas.

“Vienmēr būs nekonkurētspējīga salīdzinoši trūcīgu iedzīvotāju daļa, kas auros un nesapratīs. Un teiks – kā tas var būt, ka tikmēr, kamēr es nespēju nopelnīt minimālo algu, mans priekšstāvis, par kuru es vispār neesmu balsojis, jo neesmu aizvilcies uz vēlēšanām, nekādā gadījumā nedrīkst saņemt vairāk. Uzskatu, ka tā ir destrukcija, kas vērsta pret Latvijas valsts attīstību,” teica Rungainis.

“[Deputātu] algām ir jābūt pietiekamām. Protams, jāskatās, kas par tām tiek darīts, kādas tās ir, salīdzinot ar kaimiņvalstīm. Latvijas ekonomika pēdējos 7-8 gadus iet uz augšu, tas ir neapšaubāms fakts. Šobrīd darba algu pieaugums, pat tad, ja daļa no tā ir ēnu sektora legalizācija, attiecas uz divām trešdaļām darbaspējīgo iedzīvotāju. Kaut par kapeikām, bet pieaug arī pensijas. Jaunās pensijas ir ievērojami labākas nekā tiem, kas pensionējušies senāk. Cits jautājums, ka vienmēr ir zināms pensionāru daudzums, kuri saņem mazās pensijas. Situācija valstī kļūst labāka. Runāt par to, ka deputātiem nedrīkst pacelt algas, ir kaitniecība, diversija, kas vērsta pret Latvijas valsti”, diskusijā teica Rungainis.

Kā zināms, deputātiem atalgojums nākamgad pieaugs par 131 eiro. Nākamgad parlamentāriešu atalgojums bruto būs 2749 eiro, savukārt šogad tas ir 2618 eiro. Nākamgad Saeima plāno deputātu un darbinieku atlīdzībām tērēt 17,15 miljonus eiro, kas ir teju par miljonu eiro vairāk nekā šogad, kad atlīdzībām paredzēti 16,27 miljoni eiro.

Deputāti saņem arī samaksu par papildu pienākumu pildīšanu. Piemēram, darbu Prezidijā, komisiju, frakciju vadīšanu. Saeimas priekšsēdētājam mēnešalgas daļa par amata pildīšanu ir 1415 eiro, bet nākamgad tā būs – 1486 eiro. Savukārt komisiju priekšsēdētājiem un frakciju vadītājiem šogad tā ir 1137 eiro, bet 2018.gadā būs 1194 eiro.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Preses klubs

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
meitene
meitene

Kas ir Rungainis, un kāpēc gan lai deputātiem paaugstinātu algas, kamēr darbs ir slikti padarīts vai nepadarīts nemaz!