Rinkēvičs liedzas, ka būtu piespiests ņemt Āboltiņu ārlietu dienestā

Āboltiņa

Vēl nesen skandālu apvītajai Saeimas deputātei, «Vienotības» frakcijas vadītājai Solvitai Āboltiņai, atgriežoties darbā ārlietu dienestā, tiks piedāvāta vakance ministrijas centrālajā aparātā. Tas izriet no ārlietu ministra Edgara Rinkēviča (V) teiktā intervijā laikrakstam Neatkarīgā Rīta avīze.

«Solvitai Āboltiņai būs iespēja atgriezties diplomātiskajā dienestā. Mums jau ir aptuveni skaidrs, kādā amatā, šeit pat, ministrijas centrālajā aparātā,» norāda Rinkēvičs. Viņš piebilst, ka atbilstoši 2005.gada atestācijas komisijas lēmumam viņai ir tiesības atgriezties diplomātiskajā dienestā padomnieka rangā. Un būs arī rangam piemērots amats, kad viņa noliks deputāta mandātu.

«Es zinu, jautājums par Āboltiņas atgriešanos Ārlietu ministrijā ir emocionāli uzlādēts. Izskan pat domas, ka mani kāds ir piespiedis ņemt viņu Ārlietu ministrijas dienestā. Tā nav taisnība – pamēģiniet tik mani piespiest! Mums nekad nav bijušas gludas attiecības ar Solvitu Āboltiņu. Bet tas ir sistēmiski pareizi – ļaut atgriezties dienestā. Pēc politiķa karjeras taču nav jāmetas Daugavā slīcināties vai jāatrod sevi, rakstot memuārus lauku mājā, ja ir iespēja strādāt,» izsakās ministrs.

Vaicāts, kādās valstīs politiķis ar neviennozīmīgu reputāciju varētu kļūt par vēstnieku, Rinkēvičs uzsver, ka Ārlietu ministrija nekad nekomentē vēstnieku iecelšanas jautājumus un iemeslus. «Turklāt, kas attiecas uz Āboltiņu, mēs neesam tādā stadijā, lai vispār apspriestu šo jautājumu. Kārtība būs tāda pati kā visiem: atgriešanās diplomātiskajā dienestā, darbs ministrijas centrālajā aparātā. Un tad, ja Āboltiņai būs visas kvalifikācijas un pieredze, lai būtu par vēstnieci, tad tas tiks apspriests,» skaidro Rinkēvičs.

«Un, kas attiecas uz «neviennozīmīgo reputāciju», – nedomāju, ka varam vilkt tiešas paralēles politiķa nostājai sabiedrībai nozīmīgos jautājumos ar diplomāta darbu,» uzskata ministrs. Viņš piebilst, ka Āboltiņas plusi ir darbs Ārlietu ministrijā pirms politikas, tieslietu ministres, Saeimas priekšsēdētājas un Saeimas Nacionālās drošības komisijas vadītājas amata pieredze.

Kā zināms, Āboltiņa plāno nolikt deputātes mandātu pirms 12.Saeimas darbības beigām, lai atgrieztos diplomātiskajā dienestā, to viņa iepriekš pati apliecināja žurnālistiem. Vaicāta par iespēju nolikt deputātes mandātu pirms parlamenta darbības noslēguma, Āboltiņa atbildēja, ka, visticamāk, tas notiks vēl pirms pašreizējā sasaukuma beigām.

Politiķe arī norādīja, ka viņas atgriešanās diplomātiskajā dienestā ir atkarīga no tā interesēm.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Raimis
Raimis

Lai kā gribētos, Jums neizdosies panākt, ka S.A. pietieksies darba biržā vai bezdarbnieku kursos :)

Māra
Māra

12 gadus vecs lēmums spēkā? Tad jau teju likums pieņemts! :O

Viesturs
Viesturs

Totāla politiskā korupcija