Producents Millers pauž vilšanos par Vīķei-Freibergai veltīto “kinotorti”

Uz vispārējas jūsmības fona par otrdien Latvijas Televīzijā demonstrēto dokumentālo filmu “Vienmēr prezidente”, virtuālajā telpā izlauzušies vairāki diezgan vīlušos skatītāju viedokļi.

Šovbiznesa producents Juris Millers sociālajā vietnē Facebook publicējis ierakstu, kurā atklāj savu viedokli par Vairai Vīķei-Freibergai veltīto filmu.

“Vakarnakt noskatījos tik daudzu apjūsmoto filmu par Vairu Vīķi Freibergu. Nenoliedzot VVF nopelnus Latvijas ārpolitikā, radās jautājums par šādas absolūti nekritiskas un komplimentāras filmas izveidi sabiedriskajā TV. Kā personai veltīts biogrāfisks darbs – jā, neslikti (ar dažiem operatora profesionālajiem brāķiem), bet – domāju, ka filmas scenārija autore Gunta Sloga lieliski zina par abu pušu viedokļu paušanu – jā, es gribēju redzēt Emša taisnošanos. Jā, es gribēju dzirdēt Damokla zobena joprojām neskarto komentārus. Un – gribēju redzēt arī medaļas otru pusi, kurai politiķu aprindās tika dots apzīmējums ” Karalienes galma un VVF ģimenes polittūrisms”. Pat fakts, ka pēc ievēlēšanas amatā VVF kā pirmajam roku paspieda VDK darbiniekam Jurim Bojāram, tika komplimentāri noklusēts. Tāpat, kā dzīvokļa, Jūrmalas zemes un kapavietas fīrēšanas. Un nē, man neskauž.

Tāpat mani nebiedē fakts, ka t.s. čekas maisos var parādīties daudzu LV kultūras darbinieku vārdi, tostarp – arī (iespējams) VVF, kura padomju gados reti brīvi apmeklēja LPSR. Šie kritiskie momenti man pietrūka par nodokļu maksātāju sarūpētajā komplimentārās žurnālistikas kinotortē, par kuru jūsmo Latvijas sabiedrība.

PS un vēlreiz paldies VVF par veikumu ārpolitikā. To nebūt negrasos noniecināt.”

Millera viedoklim piekrīt arī žurnālistei Elitai Veidemanei, kura komentē: ” Tā bija tik salda pačalošana, ka pēc tam gribējās uzēst siļķi. Juri, ne jau visa Latvijas sabiedrība jūsmo par šo pārsaldināto putukrējumu.”

VVF1

Līdzīgi domā vēl vairāki Millera ieraksta komentētāji.

 

Kā domājat jūs? Rakstiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Facebook

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skolnieciņš
Skolnieciņš

Es uzskatu, ka Vaira Vīķe Freiberga Latvijai ir nesusi tikai ciešanas un neveiksmes. Es mūsu ex. prezidenti uzskatu par nekompetentu. Esmu ļoti kritiska personība. Mani tagad var lasīt gan feisbukā, gan tviterī. Cieņā, Skolnieciņš ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-( ®Skolnieciņš Skolnieciņš™ [Vislatvijas Skaudības Dievība Skolnieciņš]

nazis
nazis

Vai tiešām Latvijā ir tik aprobežoti cilvēki, kas filmu uzskata par vēsturisku patiesību? Ļoti žēl šo cilvēku.