Prezidents valdības veidošanu uztic Jānim Bordānam

Bordāns

Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu nolēmis uzticēt Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidātam Jānim Bordānam.

Prezidents sagaida no Bordāna izlēmīgu un atbildīgu rīcību, lai panāktu vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu, iespējamo valdības sastāvu, saskaņojot ar prezidentu iespējamos ārlietu un aizsardzības ministru kandidātus, un prioritāri veicamajiem darbiem.

Vējonis norāda, ka šim kandidātam dod laiku līdz 21.novembrim. Viņš sagaida, ka šajā laikā iezīmēsies vairākuma koalīcijas aprises. Ja tas neizdosies, premjera amatam tiks nominēts nākamais kandidāts.

Paziņojumā medijiem Vējonis uzsver, ka vienlīdz būtiski ir nodrošināt jau īstenoto reformu nepārtrauktību un pēctecību, stiprināt mediju neatkarību Latvijā un stiprināt tiesiskumu, tai skaitā pilnveidot noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas mehānismus.

JKP Saeimas vēlēšanās ieguva trešo lielāko atbalstu un 16 deputātu vietas jaunajā parlamentā.

Bordāns sacīja, ka viņa piedāvājums būs koalīcija ar piecām partijām – JKP, “KPV LV”, “Attīstībai/Par”, Nacionālo  apvienību un “Jauno Vienotību”, atstājot opozīcijā Zaļo un Zemnieku savienību. Viņš gan piekrita, ka matemātiski iespējama arī četru partiju koalīcija, “apspriežoties, dažādas iespējas ir iespējamas”.

JKP līdera uzstādījums būs, ka valdībā strādā ministri un valdība ir komanda, protams, ņemot vērā to, ar kādiem uzstādījumiem cilvēki nākuši politikā, bet nebūs nodalītas “feodālās jomas” partijām. 

Jautāts, kā viņš vērtē iespēju, ka Saeima apstiprinās viņa valdību, Bordāns atbildēja “80% pret 20%”, jo “vienmēr var pieļaut kļūdas iespējas”.

Nominētais premjera amata kandidāts arī sacīja, ka redz abus pārējos līdzšinējos premjera amata kandidātus – Aldi Gobzemu no “KPV LV” un Arti Pabriku no “Attīstībai/Par” – kā nākamās valdības ministrus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: president.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar