Politologs prognozē, kuras partijas varētu iekļūt nākamajā Saeimā

vēlēšanas

“Bilde ir diezgan neskaidra, jo pavisam skaidrs – tie reitingi, kādi ir šobrīd, būs diezgan tālu no reālajiem Saeimas vēlēšanu rezultātiem,”  intervijā Latvijas Radio atzina politologs Ivars Ījabs.

Politologs pieļāva, ka 13.Saeimā iekļūs “Saskaņa”, Zaļo un zemnieku savienība un Nacionālā apvienība.

Taču vienlaikus arī veidojas dažādas politiskās kustības, kuru iespējamais starts vēlēšanās vēl ir diezgan neskaidrs. Līdz ar to līdz aprīlim un maijam gaidāma apvienību veidošana un sarunas. “Domāju, ka tur būs apvienošanās. (..) Bet, kurš no viņiem būs dzīvotspējīgs, tas ir lielais jautājums. Un to mēs šobrīd pateikt nevaram,” piebilda politologs.

Ījabs arī lēš, ka uz politiskās skatuves “Vienotība” kaut kādā formā aizvien būs spēlētājs, bet tā vairs nebūs “[Valda] Dombrovska lielā “Vienotība”, kādu mēs to redzējām 2010. vai 2011.gadā”.

Savukārt iespēju “Saskaņai” nokļūt pie varas viņš vērtēja kā mazu: ““Saskaņa” pati kopā ar latviešu kolēģiem intensīvi strādājusi pie tā, lai Latvijā būtu etniskais balsojums. (..) Rezultātā mums ir tāda demogrāfija attiecībā uz pilsoņiem, ka nevar uztaisīt valdību, kurā “Saskaņa” ir kopā ar kādu koalīcijā. Un “Saskaņai” šobrīd nav nekādu dabisko koalīcijas partneru.”

Taču priekšvēlēšanu laikā vēlētājus, visticamāk, biedēs ar “Saskaņas” iespējamo nokļūšanu pie varas. “Bet par 75% es teiktu, ka tas ir viens liels blefs, jo neviens netaisīs koalīciju ar “Saskaņu”,” sacīja Ījabs, piebilstot, ka var notikt arī negaidīti scenāriji.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar