Poikāns: Politiķi un specdienesti dara visu, lai čekas maisi netiktu atvērti

Poikāns čekas maisi

“Es redzēju ļoti daudz lietu, visādu sprunguļu likšanu. Tas, ka es esmu novērotājs komisijā, manuprāt, ir ļoti labi, jo es kā cilvēks, kas ir bijis tur iekšā, esmu redzējis ļoti daudz lietu, kā ir noticies – gan no politiķu, gan specdienestu puses,” Valsts drošības komitejas (VDK) zinātniskās izpētes komisijas pārstāvis Ilmārs Poikāns sacīja RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs”, komentējot darbu komisijā.

Poikāns norādīja, ka vēl joprojām tiek darīts viss, lai tā dēvētie “čekas maisi” netiktu atvērti: “Pēdējā nedžentlmeniskā rīcība no SAB puses pēdējās dienās, kur tiek pārkāpta iepriekšēja vienošanās un izteikts vārds pilnīgi neko nenozīmē… Mans personīgais skatījums ir, ka tiek darīts viss, lai kaut kā ietērptu to, ka mums nevajag atvērt maisus – izdomās jebkādas atrunas.”

Viņš arī kritizēja publiskajā telpā izskanējušos mītus, kurus pēdējā laikā aktīvi popularizē arī mediji. “Pēdējo nedēļu laikā publiskajā telpā izskan diezgan koncentrēta kampaņa no sērijas “Mani tur ielika, tas neko nenozīmē”. Manā pieredzē vispropagandiskākais, visdemagoģiskākais raidījums par šo tēmu, kur tika koncentrēti apkopti visādi mīti, manuprāt, ar nodomu iesēt to domu, ka nevajag neko vērt vaļā, bija [Mārtiņa] Ķibilda raidījums “Atslēgas”. Tur tiešām izskanēja murgaini apgalvojumi no sērijas “Ja mēs nevaram noķert visus, tad mēs neķersim nevienu”,” norādīja Poikāns.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: TV Rīga24

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juzefs
Juzefs

Šķiet, ka jau apnikusi šī Poikāna populistiskā kritika. Ej politikā un dari, nevis tikai ”rej, ka suns no būdas”.

cik mīļi
cik mīļi

Juzefs, tas tak laikam zirdziņa vārdiņš?