Pļēgurs un muļķis Spolītis ņirgājas par ģenerāli

Veiko Spolītis

Ceturtdien Saeimas sēdes laikā deputāts Veiko Spolītis (Vienotība) demonstrēja aizskarošu un ar Saeimas deputāta cieņu nesavietojamu uzvedību.

“Sava kolēģa Kārļa Krēsliņa uzstāšanās laikā deputāts Spolītis izsmēja runātāju un veltījam viņam nepieklājīgu, aizvainojošu žestu – pieliekot pie pieres divus pirkstus. Šāds žests, tautā apzīmēts ar vārdiem “šaurā pierīte”, tradicionāli tiek lietots nolūkā neverbāli kādu nodēvēt par muļķi,”  iesniegumā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijai raksta Raivis Dzintars (NA).

Veiko rādītais žests tika adresēts plašam sēdē klātesošo ministru un deputātu lokam. “To skaidri redzēju ne tikai es, bet vairāki mani kolēģi, kas sēdēja dažādās zāles vietās. Piemēram, deputāts Artuss Kaimiņš šai necienīgajai uzvedībai pievērsa uzmanību tālākajās debatēs,” iesniegumā raksta Dzintars.

Krēsliņš, debatējot par valsts budžetu, pievērsis uzmanību aizsardzības tēmai. “Kārļa Krēsliņa uzrunā nesaskatīju nekā tāda, par ko varētu izpelnīties tik neētisku un ar deputātu cieņu nesavietojamu izturēšanos no kolēģa,” teikts iesniegumā.

“Katram deputātam ir tiesības uz savu viedokli un katram ir tiesības arī nepiekrist. Bet atšķirīgs viedoklis vai personīgās antipātijas nevar kalpot par pamatu, lai publiski apsaukātu un izņirgātu savu kolēģi, īpaši cienījamāka gadagājuma cilvēku, kura darbs bijis veltīts Latvijas armijas un valsts labā,” raksta Dzintars.

Iesniegumā Ētikas komisijai lūgts izvērtēt Spolīša rīcības atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam.

Atgādināsim, ka 2014.gadā Spolītim tiesa par braukšanu dzērumā piemēroja administratīvo arestu uz piecām diennaktīm, 850 eiro naudas sodu un vadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.
.
Savukārt 2016. gadā Saeima 3. novembrī atbalstīja lēmumu aicināt Pretkorupcijas parlamentārās izmeklēšanas komisijas priekšsēdētājam Spolītim, kā arī komisijas sekretāram Kalniņam rast iespēju atmaksāt valstij komisijas darbības nodrošināšanai izmantotos līdzekļus, jo Veiko Spolīša vadībā šī nodokļu maksātāju maksātāju naudu bija izpļekarēta bez jebkādas jēgas.
.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vilciņš
Vilciņš

Tekstam pilnīgi piekrītu, bet ir jautājums per deputātu ar pakāpi “Ģenerālis”. K. Krāsliņš ir atv. brigādes ģenerālis un vispār nav pagaidām paredzēts nevienam piešķirt ģenerāļa pakāpi.

Raivo
Raivo

Vai deputāti uz darbu var ierasties paģiraini un iereibuši? Citās iestādēs par to atbrīvo no darba, par ko deputāti ir labāki …? Pietam ar tik lielu atbildību….

Labais
Labais

Spolītim fuj! Tādus ar mietu jāizdzen no Saeimas.

Arkadija
Arkadija

Šitam pļēguram tiešām nav vieta Saeimā. Droši vien saprot, ka mazāk kā pēc gada būs uz ielas un aiz stresa arī dzer un iznesās neadekvāti.

Oioioi
Oioioi

Krēsliņš pats ir publiski presē nod…. cilvēkus pat īsti nezinot un nepazīstot. Tā kā dods devējam atdodas.

Bobis
Bobis

Neesmu ne Vienotības Spolīša, ne ģenerālKrēsliņa fans, tomēr kopš kura laika portāli nosaka cilvēkiem medicīniskas diagnozes un, kaut vai salīdzinot abu varoņu izglītības līmeni, definē, kas ir muļķis?

Konuakal
Konuakal

Spolīts varbūt ar ir id….., bet nu Krēsliņš to ir pelnijis.

zhop
zhop

bet, kad Artuss vicinās ar visiem pirkstiem katrā saeimas un komisiju sēdē, tad gan neviens rakstus neģenerē. Kāpēc tā?

Inga
Inga

Paldies Puaro par šo rakstu. Viens prieks tomēr ir no Vienotības gala – nebūs vismaz vairs visu šito spolīšu, latkovsku, ašeradenu un tamlīdzīgo glumo tipu Saeimā.