Pilsētā runā

Izrādās, viens no visaktīvākajiem Vienotības aģitatoriem par labu koalīcijas veidošanai ar Visu Latvijai ir Saeimā neievēlētais, bet vēl aizvien Vienotības valdē esošais Aigars Štokenbergs.

Tas ir īpaši interesanti tāpēc, ka vēl pirms gada tieši Aigars Štokenbergs bija tas, kurš faktiski uzlika veto koalīcijas veidošanai ar Visu Latvijai.

Šāda strauja un negaidīta viedokļa maiņa uz tieši pretējo izraisījusi lielu pārstiegumu tajos paša Štokenberga partijas biedros, kuri nav informēti par Štokenberga aizkulišu darbību.

Versijās par to, kas varētu būt par iemeslu Štokenberga pēkšņajam nacionālismam un piepešajai mīlestībai pret Visu Latvijai, visbiežāk figurē uzņēmēja Bislana Abdulmuslimova vārds.

Sandra Sondore-Kukule nu jau esot gatava samierināties ar Saeimas priekšsēdētāja biroja vadītājas posteni.

Skaidrs, ka tas nav tik augsts amats, kā pirms tam apspriestais tieslietu ministra amats, taču tam ir kāds milzīgs pluss – tas ļautu pavadīt kopā daudz laika ar nākošo Saeimas priekšsēdētāju Zatleru. Daudz laika kopā gan Latvijā, gan Saeimas priekšsēdētāja biežajos ārvalstu komandējumos, kuros, atšķirībā no Valsts prezidenta vizītēm, Saeimas priekšsēdētājs, kā likums, dodas bez kundzes.

Jel kādu lēmumu pieņemšanai par airBaltic traucē ne tikai oligarhu rēgs, kas valdībai rēgojas aiz kompānijas akcionāriem (neslēpta neticība un skepse attiecībā pret tā BAS uzrādītajiem patiesajiem labuma guvējiem),  bet arī neskaidrības ap valdības veidošanu.

Saprotams, ka esošajam valdības sastāvam un jo īpaši premjeram Dombrovskim nav nekādas motivācijas uzņemties jel kādus lēmumus airBaltic sakarā, nezinot, vai viņš turpinās vadīt valdību.

Šībrīža garastāvoklis valdībā liecina, ka, iespējams, izšķirošie lēmumi par airBaltic tā arī nesekos līdz skaidrībai par nākošās koalīcijas aprisēm un ietekmes sadali tajā.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar