Pieteikta jauna politiskā kustība, uz kuras pamata dibinās partiju

politiska kustība

Trešdien parakstīts jaunas politiskās kustības Mēs par manifests. Kustībai pagaidām pievienojušies četrdesmit astoņi cilvēki. Tostarp arī visi pieci no “Vienotības” aizgājušie politiķi – Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Ints Dālderis, kā arī fiziķis Vjačeslavs Kaščejevs, matemātiķis Andris Ambainis, mācītājs Juris Cālītis un citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Kustībā darbosies arī bijušais ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, politikas analītiķe Marija Golubeva, uzņēmējs, “Innocent Coffee Masters” un “Innocent Pro” īpašnieks Mārtiņš Staķis, bijušais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētājs, mediju eksperts Ainārs Dimants, režisors Dmitrijs Petrenko, vēsturnieks Gustavs Strenga, advokāts Indulis Balmaks, bijušais “Sabiedrības par atklātību “Delna”” vadītājs Kristaps Petermanis, Eiropas Parlamenta deputātes Sandras Kalnietes (V) padomnieks Pēteris Viņķelis, valsts pārvaldes eksperte, viena no sabiedriskās politikas centra “Providus” dibinātājām Vita Tērauda un citi.

Jaunā politiskā kustība savā manifestā uzsver uzsver cilvēka brīvību, tiesiskumu un “slaidu publisko pārvaldi”, kā arī citas vērtības.

Kustības manifestā “Mēs esam par!” tiek izklāstītas idejas, ko kustība atbalstīs. “Mēs esam par Latviju, kura ir iespēja visiem,” uzsver kustības pārstāvji. Viņi uzsver, ka tic ikviena cilvēka tiesībām izdarīt savas izvēles un atbildībai par paša lēmumiem.

Kustības manifestā uzsvērta sabiedrības saliedētība, atbalstam grūtības nonākušajiem esot jābūt tādam, kas iedrošina, ļauj atsperties, savukārt pabalstus vajagot pakāpeniski aizstāt ar “vispārējo pamatienākumu”. Kustība uzsver, ka jābūt visiem pieejamai sabiedriskajai veselības aprūpei, kas vecumdienās integrēta ar sociālo aprūpi, izglītībai jābūt izcilai, tādai, kas attīsta radošumu, kritisko domāšanu un emocionālo inteliģenci. Augstskolām jābūt dažām, bet pasaules pieredzei atvērtām.

“Mēs esam par tiesisku republiku, kurā likums stāv pāri varai un taisnīga tiesa – pāri koruptai ietekmei. Par valsti, kuru nenozog,” pausts manifestā. Tāpat kustības dalībnieki iestājas par slaidu publisko pārvaldi, lielākiem novadiem un spēcīgiem attīstības centriem.

Kustības dalībnieki iestājas par valsts mērķtiecīgu atbalstu izcilai un globāli ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai. Viņi arī uzskata, ka taisnīgi iekasēti, caurredzami izlietoti, progresīvi un attīstību veicinoši nodokļi var kļūt par pamatu atjaunotam sabiedriskajam līgumam.

Kustības manifestā arī akcentēta kvalitatīvu un stipru sabiedrisko mediju nozīme, kā arī informācijas telpa, kas brīva no naida un viltus ziņām.

Tāpat kustība iestājas par stipru Latviju aizvien ciešākā Eiropas valstu apvienībā, par NATO sabiedrotajiem uz mūsu robežām. Kustības dalībnieki arī atbalsta “cilvēcīgus līderus”, kuri uzdrošinās neizpatikt un nebīstas no skaudrām patiesībām.

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Puteklis
Puteklis

Viņķeles kundze diez vai tic pedagoga Krūmiņa “…cilvēka tiesībām izdarīt savas izvēles…” :)

Porņuks
Porņuks

Visur tikai manifesti, lozungi, apmaksātas reklāmas un šovs. Par cilvēkiem gan aizmirsuši.