Piedāvājums amatu sadalījumam Kariņa iespējamajā valdībā

Kariņš

Partiju apvienība “Jaunā Vienotība”, kas uzņēmusies iniciatīvu nākamās valdības izveidē, piedāvā veidot piecu partiju koalīciju, ārpus tās atstājot Zaļo un Zemnieku savienību (ZZS) un “Saskaņa”.

Par to pēc “Jaunās Vienotības” valdes sēdes paziņoja “Jaunās Vienotības” premjera amata kandidāts Krišjānis Kariņš.

Piedāvājot iespējamo nākamās valdības modeli, Kariņš norādīja, ka labāk būtu, ja valdību veidotu sešas partijas, taču ir “vairāki spēki, kas izslēdz iespēju strādāt vienam ar otru”. Tādējādi koalīciju piedāvāts veidot no piecām partijām – “Jaunā Vienotība”, “Attīstībai/Par!”, Jaunā konservatīvā partija, “KPV LV” un Nacionālā apvienība.

Kariņa iespējamā valdība:

  • Jaunajai Vienotībai” valdībā bez premjera būtu arī finanšu, kā arī ārlietu ministra amats, kurā darbu varētu turpināt Edgars Rinkēvičs. Finanšu ministra amatam “Jaunā Vienotība” apspriež Jāņa Reira, Arvila Ašeradena vai bezpartijiskās Sandas Liepiņas kandidatūru.
  • JKP: tieslietu ministram amatam apsver Jāņa Bordāna, satiksmes ministra – Tāļa Linkaita, bet izglītības un zinātnes ministra amatam – Anitas Muižnieces kandidatūru.
  • “Attīstības/Par!” politiķim Artim Pabrikam piedāvāts uzņemties aizsardzības ministra amatu, Jurim Pūcem – vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, bet Ilzei Viņķelei – veselības ministra amatu.
  •  “KPV LV” politiķim Ralfam Nemiro piedāvāts iekšlietu ministra amats, Didzim Šmitam – eknomikas ministra, bet Robertam Spručam labklājības ministra amats.
  •  Bet NA varētu būt atbildīga par Kultūras ministriju – portfelis būtu Dacei Melbārdei, Zemkopības ministriju, ko vadītu Kaspars Gerhards. Īpašo uzdevumu ministra demogrāfijas jautājumos amatu plānots uzticēt Imantam Parādniekam, kas divus Saeimas sasaukumus vadījis demogrāfijas apakškomisiju parlamentā.”Es savu lomu demogrāfijas jautājumu risināšanā esmu redzējis pēdējos astoņus gadus, un arī esmu gana daudz gan pats personīgi, gan Nacionālā apvienība panākusi,” teica Parādnieks, norādot, tas gan ir sarunu jautājums – atstāt demogrāfijas jautājumus labklājības ministra ziņā vai arī veidot atsevišķu ministra amata posteni.

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Juris
Juris

Ja paburas kafijas biezumos vai kādos citos, tad parādās interesanti faktiņi, ne faktiņi. Visa šī jezga sākās pēc abu premjeru kandidātu izšūpošanas. Tā īstā shēma bija bez saskaņas, bet ar saskaņas balsīm veidot vecās blices valdību, bet kaut ko nesadalīja un saskaņas shēmotājiem nepaveicās. Tad tika izvilkts dūzis no piedurknes, kas jau sen tur slēpts, sākās jezga ap Ušakovu. Tikai, noraidot abus premjera kandidātus, no vilka bēgdami uzskrēja lācim. Nobijušies ne pa jokam. Vairs bravurīgi netaurē, ka ZZS valdībā neaizstājama, piekritīs visām prasībām. Jo tā ir palikusi vienīgā iespēja izvairīties no fiasko ārkārtas vēlēšanās

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Tauta pateica nē vinķelparādniekiem!
Prezidenta kungs, ja valsts pilntiesīgie pilsoņi-vēlētāji ir SKAIDRI pateikuši- NĒ, visvairāk izsvītrojot Vinķeli un Parādnieku no vēlēšanu listēm , bet Kariņš,kurš vispār nemaz nepiedalījās Saeimas vēlēšanās, un izdomā pats sevi ”nominēt”par premjera kandidātu un šis Kariņš,kurš ienāak no nezkuras Vienotības un ,sāk veidot savu ministru komandu no vēlēšanās visvairāaak izsvītrotajiem,un kuri nav Saeimasdeputāti ,tad rodas jautāaajums:KAS NOTIEK LATVIJā !!!!!!!!!!!!!!!!iLaikam tautai ir tikai viena izeja -vainīgos, kas to pieļauj , sūdzēt EiropasSavienības tiesās

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

pārāk daudz neatbildēto jaut
1.kas Saeimas vēlēšanās ir balsojis par Kariņu?-neviens,-jo vina uzvārda nav nevienā partijas listē.
2. kas zina, vai Kariņam ir pielaide,,/jo eroparlamentāriešiem kariņam Zdanokai,Mamikinam neviens pielaiidi nav izsniedzis, bet, varbūt es maldos?tatjanai un krišjanim ir ?
3.kas nezina, ka visu šo 3 EP deputātu dzimšanas vieta nav Latvijā ?/ izņemot Mamikinu/
4. kas nezina, ka kariņš ,Mamikins un Zdanok Latvijā pēdējos gandrīz 10 gadus nemaz nav strādājuši un neko nezina un nesaprot cilvēku sāpi Latvijā
5.tad kādēļ Vienotība domā ,ka tāds pieKariņš mums,tautai , ir vajadzīgs par premjeru ,kura vietā pat tagad , visu dara,kārto un runā vienotības paprikaašerādena mute?

guga
guga

Tā vietā lai samazin’qatu gan ministriju, gan to liekēžu ministru sskaitu, šitas stulbais ledus lācis vēl pieliek klāt. Tu stulbeni, domā ka nodokļu maksātāju maki un pacietība ir neizmērojama?

Janka
Janka

Lieliski! Jo trakāk, jo labāk! KPV.LV ir lieliska iespēja sevi parādīt darbībā:-D

Viesturs
Viesturs

NA vietā es tomēr laikam pasūtītu nekauņu Kariņu :) bet nu politikā , jau intereses protams var sabalansēt :))