Parlaments cīnās ar garlaicību. Maina operas nosaukumu

parlaments maina operas nosaukumu

Parlaments ceturtdien, 28.maijā, pieņēma grozījumus Latvijas Nacionālās operas (LNO) likumā, kas paredz mainīt valsts kapitālsabiedrības nosaukumu no līdzšinējā uz “Latvijas Nacionālā opera un balets”.

Nosaukuma maiņa novērsīšot diskrimināciju pret baleta māksliniekiem, kuru ieguldījums mākslinieciskajā darbībā ir līdzvērtīgs operas trupas veikumam, kā arī novērsīs absurdās situācijas, kad ārvalstu koncertturnejās baleta trupa tiek prezentēta tikai ar operas vārdu, iepriekš skaidrojis LNO valdes priekšsēdētājs Zigmars Liepiņš.

Jāpiebilst, ka process kopumā izmaksās 13 tūkstošus eiro. Izdevumi, kas saistīti ar valsts kapitālsabiedrības nosaukuma maiņu, tiks segti no pašu ieņēmumiem.

Avots: la.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ĪLENS
ĪLENS

Stieni, tu ko! Apskati operu namu nosaukumus citviet pasaulē… Manuprāt, nosaukuma maiņa ir tikai un vienīgi jaunā direktora kompleksi, lai paliktu ar vismaz kaut ko vēsturē.

Ļoti gaidu arī turpat esošās kafejnīcas nosakuma maiņu, citādāk, pēc šīs dienas LV norisēm, izcelt tikai Operu, vai tevi Dievs!

Stienis
Stienis

Labi, es saprotu, ka jums vajag sensacionālus virsrakstus, taču nav noslēpums, ka operas nosaukums bija jāmaina, un Saeimai daudz laika tas neaizņēma, tāpēc nav saprotams jūsu maigais uzbrauciens tieši nosaukuma sakarā. Varu piekrist, ka Saeima tikpat raiti varētu skatīt arī citus, daudz svarīgākus jautājumus.