Parādnieks rosina pensijas apmēru piesaistīt bērnu skaitam

parādnieks

Pensijas apmēram jābūt atkarīgam no cilvēka bērnu skaita, Latvijas Pensionāru federācijas (LPF) domes sēdē sacīja Saeimas deputāts Imants Parādnieks (VL-TB/LNNK).

Viņš norādīja, ka cerams ar laiku Saeima nonāks līdz apziņai, ka cilvēki, kuri audzinājuši bērnus ir jāatbalsta, nodrošinot viņiem lielākas pensijas.

Kāda seniore gan nebija apmierināta ar Parādnieka pausto, norādot, ka pensionāriem neder uzlabojumi “kaut kad”, bet uzlabojumi pensionāriem nepieciešami tagad, jo pensionāri ir uz nabadzības sliekšņa. “Mēs visi esam pēckara bērni, mums palīdzība vajadzīga šodien,” sacīja pensionāre.

Tāpat kāda cita pensionāre norādīja, ka būtiski ir jau ilgstoši nerisinātie pensionāru medicīnas jautājumi, tostarp vislielākās grūtības pensionāriem sagādā zobārstniecības pakalpojumu saņemšanas. Zobārstniecība ir privātā sektora pakalpojums, kuru pensionāri nevar atļauties, uzsvēra seniore.

Saeimas deputāte un Sociālo un darba lietu komisijas vadītāja Aija Barča (ZZS) norādīja, ka nākotnē varētu runāt par līdzmaksājumu samazināšanu pensionāriem, tomēr pilnībā atcelt līdzmaksājumus, pēc politiķes domām, nevar, jo tam iebilstot abas ģimenes ārstu asociācijas.

Runājot par zobārstniecības pakalpojumiem, Barča sacīja, ka par zobu labošanas un protezēšanas pakalpojumu atgūt naudu varot, pieprasot pārmaksāto nodokļu atmaksu.

 Vienlaikus politiķe norādīja, ka straujākai pensiju celšanu varētu nodrošināt, maksājot par vienu darba stāža gadu, jo, pēc Barčas domām, ar pensiju indeksāciju tik strauju pensiju pieaugumu, kādu vēlas pensionāri, nav iespējama.

Šodien norisinās LPF domes sēde, kurā saistībā ar vēlēšanām tiek pārrunāti uzstādījumi Latvijas partijām. Uz pensionāru jautājumiem atbild Zaļo un zemnieku savienības, partijas “Saskaņa” un nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK frakciju pārstāvji.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Atkal NA šovs
Atkal NA šovs

Es neesmu pret šādu pensiju regulāciju, jo savu “plānu” esmu izpildījis. Tomēr, tas ir nacionāļu kārtējais šovs, lai savāktu vēlētāju balsis. Parādnieks ļoti labi apzinās, ka bez daudzām pakārtotām citām reformām, dzimstības procents gan varētu pieaugt. Bet tā būs lēta darba spēka ražošana ārzemju uzņēmējiem. Jo, vienalga, jaunieši izaugs un lūkos kādu bagātāku zemi un labākus, ne tik korumpētus dzīves apstākļus. Sistēma ir sapuvusi. Tā sistēma, kuras veidošanā, Parādnieka partija ir aktīvi piedalījusies visus šos, gandrīz 30 gadus !

Pastalnieks
Pastalnieks

šis tāds drūms un domīgs-māc valsts un latvju dēlu,meitu rūpes?

es un es
es un es

ir sievietes, kurām veselība neļauj radīt bērnus, ko tad? Nomirt bada nāvē vai cerēt uz Barčas un Parādnieka spriedelējumiem?
Nevajag ņirgāties par sievietēm.

Lamata
Lamata

Barča savulaik jau panāca, ka pulkveža sievai, kura pēc bērna piedzimšanas 7 gadus dzīvojās pa kūrortiem, šie gadi tika ieskaitīti darba stāžā. Bet ne sievietei, kura bija spiesta strādāt veselībai kaitīgos apstākļos tūlīt pēc dekrēta beigām. Tai pat neatļāvās ieskaitīt darba stāžā 5 gadus, kas ļāva pensionēties ātrāk dēļ veselības sagandēšanas. Protams, ja sieviete izaudzinājusi daudzus bērnus un nav strādājusi, nekāda pensija nesanāk. Ne velti investīciju baņķieris Rungainis uzstāj, ka bērniem vecumdienās jāuztura vecāki, nevis vecākiem jācer uz pensijām, kuras demogrāfijas dēļ drīz var nebūt vispār.