Par Zatlera kaprīzēm valsts maksās vēl ilgi

Par Zatlera kaprīzēm
Foto: president.lv

Par eksprezidenta Valda Zatlera kaprīzēm valstij nāksies maksāt gadiem ilgi – prezidenta kanceleja ik mēnesi aģentūrai „Valsts nekustamie īpašumi” maksā iespaidīgu īres naudu par Jūrmalas rezidenci – ap 25 000 eiro mēnesī, ieskaitot PVN. Par šādu summu kūrortpilsētā var noīrēt krietni krāšņākus apartamentus, raksta KasJauns Avīze.

Ja rezidences uzturēšana mēnesī izmaksā ap 3500 eiro mēnesī (tik izmaksāja 1195 kvadrātmetrus plašās ēkas un tai pieguļošā 15 000 kvadrātmetru lielā zemes gabala uzturēšana prezidenta Andra Bērziņa laikā, kad rezidenci neapdzīvoja), tad pamatots ir jautājums, kāpēc jāmaksā daudzkārt vairāk?

 

par Zatlera kaprīzēm
Foto: president.lv

10 000 eiro mēnesī par „Zatlera mēbelēm”

Iemesls ir Valda Zatlera prezidentūras laika (2007–2011) remontdarbi un uzlabojumi. Tolaik veica ne tikai nepieciešamo remontu, bet arī iegādājās dārgas mēbeles un vīna ledusskapi.

„Valsts nekustamo īpašumu” preses sekretārs Arnis Blodons skaidro: “Ar Prezidenta kanceleju 2015. gada 5. oktobra nekustamā īpašuma Jūrmalā, Zigfrīda Meierovica prospektā 31, noslēgtajā līgumā nomas maksa noteikta ar veikto ieguldījumu atmaksu (Valda Zatlera laikā) uz 15 gadiem. Līguma darbības termiņš noteikts līdz 2030. gada 31. jūlijam, ar nomas maksu 19 925,16 eiro (bez PVN) mēnesī.”

2011. gadā Prezidenta kanceleja jau daļēji pirms termiņa atmaksājusi rezidencē ieguldīto naudu. Pirms tam īres līgums bija noslēgts uz 20 gadiem ar 21 181 eiro lielu maksu mēnesī. Pirms trīsarpus gadiem kanceleja „Valsts nekustamajiem īpašumiem” vēl nebija nomaksājusi 2 189 368 eiro. Veicot elementāras matemātiskas darbības, jāsecina, ka ik mēnesi teju 10 000 eiro (bez PVN) kancelejai jāmaksā par Zatlera laikā rezidencē veiktajiem darbiem, raksta KasJauns Avīze.

 

Kas izdarīts Zatlera laikā

Zatlera laikā Jūrmalas rezidencē veikti vērienīgi uzlabojumi pāris miljonu eiro vērtībā. Iekštelpu remontdarbu kopējās izmaksas bija 1,7 miljoni eiro. Visvairāk no kopējās atvēlētās summas tērēts otrā un trešā stāva remontam. Pagrabstāvā izremontēja virtuvi, atjaunoja arī fasādi. Interjera dizainere bija toreizējā prezidenta sievas Lilitas Zatleres meita Agnese Mangule, saņemot pasūtījumu teju 14 000 eiro vērtībā, vēsta laikraksts.

Daži veikumi bija īpaši ekskluzīvi. Par 12 000 eiro ierīkoja sienas strūklaku ar stikla virsmu, ko pašreizējais prezidents Raimonds Vējonis tagad ieslēdz reti, jo esot pārāk skaļa.

Par 88 000 eiro ierīkota dārga virtuve, ar iekārtām, kādas nav atļāvušies pat labākie Rīgas restorāni. Piemēram, „Liebherr” firmas vīna ledusskapī par 3190 eiro ir vieta 143 pudelēm, ir trīs līmeņi sarkanā, baltā vīna un šampanieša dzesēšanai.

Mēbeles iegādātas par apmēram 66 400 eiro. Dīvānam, galdiem ar krēsliem, klubkrēsliem, pat kafijas galdiņam bija piešķirts valsts noslēpuma statuss – kā kaujas komandcentra aprīkojumam. Eksprezidenta Andra Bērziņa laikā slepenības statuss mēbelēm noņemts.

 

Cik izmaksā ekskluzīvi apartamenti

Par naudu, ko ik mēnesi izmaksā rezidences īre, Jūrmalā var noīrēt visglaunākos apartamentus. Sludinājumu portālos atrodamais visdārgākais piedāvājums ir trīsstāvu savrupmājas Dzintaros īre par 9000 eiro mēnesī.

Vienkāršākas mājas var noīrēt par 600–6000 eiro mēnesī. Jāteic gan, ka vislētākais piedāvājums tā īsti prezidentam nebūtu piemērots, tā būs pieticīga pirmskara laikā celta koka vasarnīca.

Toties prezidentam nebūtu kauns apmesties Jūrmalas smalkākās viesnīcas „Baltic Beach Hotel” luksusa apartamentos, kas izmaksā no 245 līdz 1000 eiro diennaktī. Protams, Jūrmalā var atrast arī viesnīcas, kur par numuru jāmaksā tikai daži desmiti eiro dienā. Protams, sezonas laikā Jūrmalas apartamentu cenas ir augstākas nekā ziemā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: KasJauns

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
laucinieks
laucinieks

veiksmigie zagli

HEIDE.
HEIDE.

Tai pašā laikā,pensionāri skaita kapeikas un nezin kā izdzīvot.Kolosāli rūpējamies par saviem veciem cilvēkiem un tautu.Trūkst vārdu,izlasot, paliek nelabi,cik cilvēki kurus ievēlam,mantrausīgi,un pilnīgi pie vienas vietas viņiem tauta.NOŽĒLOJAMI .