Par premjeru tauta vēlas Lembergu vai Ušakovu

par premjeru

Par premjeru mūsu valsts iedzīvotāji ekonomiski aktīvajā vecumā, ja viņiem būtu tāda iespēja, liktu Ventspils domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu (24%), savukārt 17% iedzīvotāju – Nilu Ušakovu. Tālāk ar 12% seko Saeimas deputāts Mārtiņš Bondars.

Retāk Latvijas iedzīvotāji par premjeru vēlētos redzēt Ingunu Sudrabu – 7%, viņai seko Andris Piebalgs (6%), Roberts Zīle (5%) un Dana Reizniece-Ozola (4%).Savukārt esošo valdības vadītāju Laimdotu Straujumu premjerministres amatā redz vien 3% aģentūras TNS internetā aptaujāto, bet Vienotības līderi Solvitu Āboltiņu – tikai 1%.2% iedzīvotāju Ministru prezidenta amatā vēlētos redzēt kādu citu personu, bet 18% vienkārši nezina, kurš varētu būt labs premjerministrs.

Kā vēsta laikraksts “Diena”, atsaucoties uz tās rīcībā esošu Latvijas faktu veidotu partiju reitingu, kurā respondenti atbildējuši uz jautājumu, par ko balsotu, ja vēlēšanas notiks rīt, līdere ir sociāldemokrātiskā partija Saskaņa, kurai seko trīs pašreizējās varas partijas, bet pirmo reizi piecu procentu barjeru pārvarējusi arī Ingunas Sudrabas vadītā partija No sirds Latvijai. Citi politiskie spēki divu procentu barjeru, kuru pārvarot partija var pretendēt uz valsts finansējumu, šobrīd sasniegusi arī Latvijas reģionu apvienība. Joprojām gan liels ir arī neizlēmušo skaits – 18,4%, bet vēlēšanās pilnīgi noteikti nepiedalīsies 11,6%.

Izsaki savu viedokli komentāros un seko mums Facebook un Twitter!

 

Avots: LETA, Diena

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Neticīgais Toms
Neticīgais Toms

Pāràk apšaubàmi dati, tas ir, pilnīgi neobjektīvi. TNS vai arī puaro.lv te šmugulējas. Nav atsauces uz konkrētiem datiem, vidusskolas līmeņa raksts.

makita
makita

Raksts ir tendenciozs, jo virsrakstā uzsvērti pieminēti tikai divi cilvēki, un rodas sajūta, ka izvēle ir tikai starp divām personām!

Andis
Andis

Un aptaujaatie ir krievvalodigie un tantinjas? Vai vnk no pirksta izzisti skaitli?