Paldies ministram par reformu – skolotāju alga samazinās par trešdaļu

skolotāju alga

Gaidītā pieauguma vietā skolotāju alga sarukusi par trešdaļu. Tik ievērojamu samazinājumu pedagogu algu reforma nesusi Ikšķiles novada Tīnūžu pamatskolā. Jaunajā mācību gadā alga vidēji ir sarukusi par 308 eiro mēnesī.

Tas tāpēc, ka mazāka ir kļuvusi valsts dotācija skolotāju algām Pierīgas pašvaldībās.

“Esmu redzējusi tarifikāciju. Uzreiz varu pateikt – man ir vismaz 30% no algas mazāk. Tad jūs iedomājieties – pedagogam sanāk strādāt praktiski par minimālo algu ,” stāsta Tīnūžu pamatskolas skolotāja Irita Medne.

Ikšķiles novada skolotājiem ceturtdien ir algas diena. Lai novērstu algas dramatisko samazinājumu, no rīta sasaukta domes ārkārtas sēde. Deputāti nolēma no pašvaldības budžeta palielināt finansējumu skolotājiem, kas ļauj novērst algu samazinājumu. Ja dome to nevarētu atļauties, Tīnūžu pamatskolu nāktos slēgt, vēsta raidījums “LNT Ziņas Sešos”.

“Mums pamatā pēc šī mērķdotācijas modeļa Tīnūžu skola ir jālikvidē. Jo šīs mērķdotācijas sedz, teiksim, no 22 skolotājiem tikai deviņiem pietiek algas samaksāt uz šī līmeņa, ko mums valsts piešķir. Nu, kaut kā nav riktīgi,” komentē Ikšķiles domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (V).

Lai novada skolotāji arī turpmāk saņemtu tik, cik pirms reformas, pašvaldība algām līdz gada beigām atvēlējusi 47 000 eiro. Savukārt nākamajā gadā – 141 000 eiro, kas nozīmē, ka būs jātaupa uz citiem izdevumiem.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Faruhs
Faruhs

Pilnīgs lohs.

viela pārdomām
viela pārdomām

galīgi garām

Letis
Letis

ņemot vērā mūsdienu skolotāju kvalitāti, dramatisko un nediplomātisko pieeju bērniem, nespēju noturēt klasi pie uzmanības, rupjības, sarkasmu, netaisnīgumu, nevēlēšanos atzīt savas kļūdas, vecāku nolikšanu gar zemi, negodprātīgumu, dzeršanu utt, utt, es viņiem nomācoši lielākajai daļai pat 100eur mēnesī nemaksātu!!! uz klasi labi, ja 1- 2 skolotāji ir lietojami vai sava pamatuzdevuma augstumos

...
...

ja jau pie nespējas šajos laikos savākt bērnus ir tā vainīgi skolotāji un tik nevainīgi vecāki – kādēļ bērni ir vajprātā rupji jau uzsākot bērnudārza gaitas (piemēram, rupji cenšas izglītot vienaudžus seksuāla rakstura tēmās, blakus stāvot laimīgi smaidošiem, turīga izskata vecākiem)? Kādēļ arī ārpusskolas pasākumos šie bērni uzvedas ar katru gadu trakāk, mierīgi atļaujas aizskart vienaudžus VECĀKU ACU PRIEKŠĀ. Un kādēļ tad, kad organizatori, pasākumu vadītāji VECĀKU klātbūtnē aizrāda – lielākā daļa sāk kašķi, ka viņu mīlulītis tak ir maziņš (5-6-7-8-9 gadiņi, nu galīgs bēbītis, tikai rupjus vārdus prot vairāk kā dažs labs bomzis), neko nesaprot, vēl ir par mazu… lasīt vēl »

Krauklis
Krauklis

Booom

Privātskolotājs
Privātskolotājs

Lai VECĀKI iemāca bērniem kultūru un disciplīnu un tad var nosodīt skolotājus!!!

Ija
Ija

Šadurskim sievasmāte visu mūžu strādāja par vācu valodas skolotāju. Es šitādu znotu pāri slieksnim nelaistu, lai sakārto nozari nevis aplaupa skolotājus.

...
...

Nu bet lai tak klapē ciet to Tīnūžu skolu! Tāds arī bija reformas mērķis – ja pašvaldība var atļauties uzturēt miljons pustukšas skolas, tad lai uztur (Ikšķile acīmredzot var), pārējie lai klapē ciet un izveido pāris piepildītas! Šadurskim cepuri nost, mērķis sasniegts.

Inga
Inga

Nu ja jau iepriekš ir sanemts ap 1000, tad tagad liekas maza alga. Piemeram , man-pirms reformas sanemu 330 e, PEEC reformas 480 + 6 stundas klaat jaastraadaa.
Esmu apmierinata looti. Bet sis algas atkarigas no pasvaldibas. Jo valsts sakuma deva 620, parejo pielika pasvaldiba, lai ir 680. Algas liidz decembrim, tad liela iespeja ka buus mazaakas.

Māris M.
Māris M.

Vai skolotāji, lūdzu, varētu precizēt savu matemātiku?! Ja tagad būs jāstrādā par minimālo algu (370 EUR) un algas samazinājums bija 30%, tātad vecā alga bija 528 EUR un samazinājums ir 158 EUR. Nepatīkami ir, bet tie nav 308 EUR. Ja vidējais algas samazinājums skolā ir 308 EUR, un tas ir 30%, tātad vecās algas bija vidēji 1026 EUR un jaunās būs 718 EUR, un tā tik un tā ir gandrīz divreiz lielāka par minimālo algu. Ja vienam samazinājums ir 158 EUR, bet vidējais ir 308 EUR, tātad kāds ir zaudējis arī 400 vai 500 EUR arī? Vai kādam bijusi arī… lasīt vēl »

Aganese
Aganese

Kada starpība no ta vai samazinās vai palielinas 99,9 % skolotāju attieksme pret darbu nemainās .
Es ceru ka mainīsies likumi un katru novērtēs pec vinu spējas un attieksmes lai saņemtu vairak tas kas to ir pelnījis,nevis tAs skaļāk brēks .
Ko tAd lai dara bērnudārza audzinatajas un auklītes par tik smieklīgu algu .

...
...

Mironis

Hariss
Hariss

kā cilvēks – visīstākais sūdabrālis