Pabriks, Viņķele un Brigmanis par “Vienotības” un citu partiju nākotni

Vienotība
Politiskās partijas “Vienotība” “liberālais spārns” gatavojas veidot jaunu partiju. Tādējādi sagaidāms, ka līdz septembrī paredzētajam kongresam “Vienotība” sašķelsies,  vēsta pirmdienas “TV3 Ziņas”.

Atsaucoties uz neoficiālu informāciju, raidījums vēsta, ka iespēju pamest “Vienotības” Saeimas frakciju apsver politiķe Ilze Viņķele un vēl četri tā sauktā liberālā spārna pārstāvji – Ints Dālderis, Andrejs Judins, Aleksejs Loskutovs un Lolita Čigāne, kuri ilgstoši kritizē partijas politisko kursu un “Vienotības” Saeimas frakcijas priekšsēdētājas Solvitas Āboltiņas ietekmi partijā. Savulaik pie Viņķeles domubiedriem tika minēts arī Saeimas deputāts Veiko Spolītis.

Viņķele domā, ka pēc publiskotajām tā dēvētajām oligarhu sarunām esot pieprasījums pēc jauna liberāli centriska politiskā spēka, kas iestātos par pilsoņu brīvībām. Viņķeles ieskatā “Vienotībai” nav nākotnes. “Tas stāsts ir beidzies, jāsaka gan, jau pirms trim gadiem. Toreiz spītīgi atteicāmies atzīt šo realitāti, bet tagad nav vairs kur sprukt,” paziņoja politiķe.

Politiķe uzskata, ka patlaban nav apmierināts pieprasījums pēc liberāli centrisku vērtību pārstāvības Latvijas politikā, kuru, visticamāk, esošais politiskais “pirksts” nevarēs nodrošināt uz nākamā gada vēlēšanām. “Ja reiz būs kritiskā masa sabiedrībā, ka šāda pārstāvība ir jānodrošina, tad mēs ar kolēģiem pievienosimies,” sacīja Viņķele. Viņa neizslēdz, ka pati varētu lielo politiku pamest, jo esot svarīgi, lai jauno partiju neasociē ar “Vienotības” problēmām.

Pagaidām sarunas par jaunas politiskās partijas izveidi notiekot neoficiāli un nekādu lēmumu nebūšot, kamēr Saeima neapstiprinās nodokļu un veselības reformas, kas paredzēts jūlijā. Tam, vai jauna partija tiks veidota, jābūt skaidram līdz septembra sākumam, jo politiskā partija ir jāreģistrē gadu pirms Saeimas vēlēšanām, ja tā vēlas tajās piedalīties.

 

Pabriks uzskata, ka “Vienotībai”, JKP, LA, LRA ir jāapvienojas

Tostarp Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks pirmdien LNT raidījumā “900 sekundes” sacīja, ka  “Vienotībai” būtu jāapvienojas ar “Jauno konservatīvo partiju”, “Latvijas Reģionu apvienību” un partiju “Latvijas attīstībai”

Šīm partijām, kas “stāv vairāk vai mazāk uz tās pašas platformas” un kuras grib redzēt eiropeisku Latvijas attīstību, ir jāsēžas pie viena sarunu galda.

“Mums ir jāvienojas. Iznāk tā, ka tīri statistiski mums katram ir pāris procentu, bet politiskā ietekme mums arvien mazinās,” pauda Pabriks.

 

Brigmanis domā, ka JKP iejās Saeimā uz balta zirga

Savukārt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs Augusts Brigmanis intervijā “Neatkarīgajai Rīta Avīzei” norāda, ka daži partijas “Vienotība” biedri varētu pāriet uz “Jauno konservatīvo partiju” (JKP).

Brigmanis uzskata, ka “Vienotības” “plāns par 10% reitingu nerealizējas. Tieši otrādi, pieaug JKP reitings”.

“Aizkulišu sarunās jau ļoti aktīvi tiek runāts par dažu “Vienotības” pārstāvju pārdislokāciju uz JKP,” teica Brigmanis.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar