Pabriks: Gobzems nebija derīgs premjera amata kandidāts

Pabriks
Ekrānuzņēmums

Iepriekš premjera amatam nominētais “KPV LV” kandidāts Aldis Gobzems “nebija derīgs Latvijas premjera amata kandidāts”, bet politiķiem jānorok kara cirvji un jāapsēžas pie sarunu galda, un valdību ir iespējams izveidot līdz Ziemassvētkiem, jo valsts nevar atļauties gaidīt.

To intervijā Latvijas Radio teica apvienības “Attīstībai/Par!” premjera amata kandidāts Artis Pabriks.

Viņš atzina, ka iepriekšējā valdības veidošanas procesā pieļautas kļūdas, un sabiedrība un politiķi ir noguruši no nerezultatīvām sarunām.

Viņš valsti salīdzināja ar auto, kas “ripo ar izslēgtu dzinēju, mēs palēninām gaitu un sākam atpalikt, tam jāpieliek punkts”, nevaram tukšgaitā ripot uz priekšu, “tas jāsaprot katram, jābeidz ākstīties”.

Pabriks atzina, ka, iespējams, dažiem politiķiem šķiet, ka vajadzīgas ārkārtas vēlēšanas, un, iespējams, tas arī traucēja izveidot valdību iepriekšējos mēģinājumos, bet ārkārtas vēlēšanu gadījumā mēs “katrs cietīsim, populisms pieaugs”.

“Mēs nevaram atļauties nenonākt līdz valdībai,” uzsvēra Pabriks.

Pabriks uzskata, ka valdību var izveidot līdz Ziemassvētkiem, un, ja valdības veidošanu uzticētu viņam, viņš negribētu “pavadīt 2 – 3 nedēļas riņķī apkārt”.

Pabriks norādīja, ka politiķiem ir jānorok kara cirvji, jāsēžas pie galda, jāsaprot, ka ne marsieši, ne kādi citi no malas te nenāks un valdību neveidos, “tas būs jādara mums”.

Pēc viņa domām, iepriekšējās sarunas izgāzās ne tāpēc, ka kāda personība nebūtu pareiza, bet arī partiju nostāju dēļ. Pēc Pabrika domām, arī “cilvēks no malas” kā premjera amata kandidāts nebūs panaceja, jo par valdību tāpat būs jāvienojas partijām.

Tajā pašā laikā Pabriks atzina, ka, viņaprāt, iepriekš premjera amatam nominētais “KPV LV” kandidāts Aldis Gobzems “nebija derīgs Latvijas premjera amata kandidāts”.

“Jāpiekrīt [Jaunās konservatīvās partijas deputātei Jutai] Strīķei – viņš bijis “KPV LV” iedēta ola, dzeguzes ola,” sacīja Pabriks.

Bet gadījumā, ja viņu nominētu premjera amatam, Pabriks gatavs sarunām arī ar Gobzemu un “KPV LV”. Lai gan iepriekš Gobzems jau paziņojis, ka partija nestrādās Pabrika valdība, Pabriks intervijā norādīja, ka “Gobzems mainīja domas reizi dienā”.

Pabriks gan atzina, ka viņam grūti saprast, kas notiek partijā “KPV LV”, kurš un kā spēj pateikt, kurā virzienā partija ies.

Ja Pabriku nominēs premjera amatam, viņš solīja darīt visu, lai izveidotu valdību pēc iespējas ātrāk. Savukārt, ja nominēs citu kandidātu, viņš solīja būt konstruktīvs, lai atbalstītu veiksmīgu valdību, jo gaidīt nevar.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

Es gan neietu tādā valdībā ,kuri, jūs,KPV un JKP ,apsmēeja, apspļaudīja ,aprēja, apd,bet tagad tēlo mīkstus un pūkainus, bet ,iz dzīves zināms , šie kustonīši spalvu met ,bet tikumi paliek iepriekšēejie , tādeļ esiet gatavi,,ka vecie šakāļi jums,jaunajiem nedos nekādu iespēju pildīt savus priekšvēlēšanu solījumus,jo… un tad atkal sekos apsmiešana par nemakuļiem, nezinīšiem, nevarīšiem

Nu, KPV, nebāziet / TAGAD / galvu veco ”biedru”izliktajās cilpās ,labāk esiet konstruktīva opozīcija un mācieties no citu kļūdām ,rsiet pratīgi un mieru,tikai mieru,jūsu laiks vēl priekšā

Niknāks palieku
Niknāks palieku

Aiz nepieredzējušiem rindā impotentie

Juris
Juris

Kur ta būs derīgs. Šitās šausmas. Viņš tak mēģināja izjaukt galveno korupcijas pamatu valsts līmenī, atdalot likumdošanas varu no izpildvaras.

Juris
Juris

Eņģelītis Kariņš. Svaigi publicēts klasisks korupcijas mācību materiāls par korupcijas faktisko realizēšanu valdības līmenī iespējams nākošā premjera kandidāta izpildījumā. Citāts : ”. mediji ziņoja, ka Kariņš pieņēmis lēmumu par vairāk nekā miljona latu piešķiršanu no Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu līdzekļiem SIA “S&G”, kuras īpašnieki ir Mārtiņš un Silvija Grestes – vieni no tā laika lielākajiem ziedotājiem partijai “Jaunais laiks”. Ekonomikas policija pat sāka kriminālprocesu, lai izvērtētu iespējamos pārkāpumus ES struktūrfondu līdzekļu piešķiršanā “S&G”. Kariņš noliedza informāciju par iespējamām nelikumībām. Jāpiebilst, ka informācija par atbalstu “S&G” nāca klajā pēc tam, kad Kariņš no amata atstādināja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktoru… lasīt vēl »