Pabriks: Bordānu iegāza graujošā nekompetence un paškritikas trūkums

Pabriks

Jautāts, kāpēc Bordāna mēģinājumi izveidot valdību cieta neveiksmi, “Attīstībai/Par!” premjera amata kandidāts Artis Pabriks  intervijā Latvijas Radio sacīja, ka no valdības veidotāju puses bija vērojams paškritikas trūkums, kas izpaudies kā uzstādījums, ka visi, kas nav ar mums, ir pret mums.

Tāpat bijusi redzama “diezgan graujoša nekompetence”, īpaši valsts budžeta jautājumos, kā arī fanātiska vēlme pēc iespējas ātrāk “saņemt savās rokās drošības institūcijas, Iekšlietu ministriju un vienkārši sākt izrēķināšanos”.

“Tā ir tā mūsu subjektīvā sajūta, kas bija ne tikai vienas partijas pārstāvjiem, bet veselu triju partiju pārstāvjiem,” sacīja Pabriks, norādot, ka viņa kandidatūras virzīšana premjera amatam pašlaik nav aktuāla un pašlaik ir partijām ir jāveic konsultācijas.

Pabriks atzina, ka viņam vislielākās bažas radot Bordāna un “KPV LV” viena no līderiem Alda Gobzema personiskā sabloķēšanās – viņiem, redzot, ka nevar izveidot vairākuma valdību, iespējams, ir vēlme virzīties uz parlamenta ārkārtas vēlēšanām, kas varētu ļaut turpināt pirmsvēlēšanu laikā iesākto retoriku, mēģināt iegūt vairāk balsu, lai izveidotu sev vēlamu valdību.

Pabriks uzskata, ka 13. Saeima un tajā ievēlētie politiskie spēki ir spējīgi izveidot rīcībspējīgu valdību, ja atmetīs “ambīcijas jebkurā sarunu biedrā redzēt naidnieku”  un ja spēs veikt kompetentas sarunas par valdības darāmajiem darbiem. “Pašlaik notiek tāda iesēšanās savos ierakumos un nevēlēšanās sarunāties pēc būtības un nākt vienam otram pretim,” teica Pabriks,  kurš atturējās prognozēt, vai jauna valdība tiks izveidota līdz Ziemassvētkiem.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Latvijas Radio

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
jancis
jancis

Bordāna valdību izgāza Lembergs, jo viņš tur aiz pautiem vecās zagļu partijas. Tā mēs nonāksim pie jaunām vēlēšanām, kurās vairākumu dabūs JKP un KPV LV un hūte aizlidos pa gaisu.

Juris
Juris

Ir jau ir graujoša nekompetence, kā gan kāds var iedomāt traucēt siles brāļu omolību. Turpat vai 30 gadus vijušās dažādās kompromisa un korupcijas saites, un pēkšņi iedomājas tās apcirst..

vēlētājsiespējams
vēlētājsiespējams

APAR un NA valdībā nedrīkst ņemt!!!!!!!!!!!!!!
Šīs partijas , kas vienreiz izrīkojās kā nodevēji , to turpinās , viņi pirmoreiz darīja visādus māņu gājienus ,lai tikai izgāztu valdības veidošanu un to darīs arī tagad , jo tāda ir visu nodevēju taktika :mānīt un kaitēt .

Tad jau labāk lai ir mazākuma valdība ar stingru , pārliecinātu, varošu un atbildīgu politiku :
32+8+11= 51 saeimā ievēlētie /bez Lemberga,bez Brigmaņa mahinācijām un shēmošanām/

jancis
jancis

Ar +11 tu, laikam, domā ZZSu. Kaut kas nesakrīt tavā shēmā, jo Lembergs un Brigmanis taču ir ZZSs.

Svētais Pēteris
Svētais Pēteris

Ko tur runāt- bālas personības. Gribēšana MILZĪGA, BET VARĒŠANA KROGUS VEČU LĪMENĪ. dAŽREIZ KROGUS VEČI IR PAT 3 REIZES KOMPETENTĀKI!