Operatīvie darbinieki politiskajai partijai ziedo biznesmeņu cienīgas summas

partija

Pieredzējušie operatīvie darbinieki – bijušais Militārās izlūkošanas un drošības dienesta (MIDD) priekšnieka vietnieks Maigurs Strīķis un bijušais Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs – ir divi no trim vislielākajiem ziedotājiem Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP), liecina KNAB oficiālā informācija.

Abi operatīvie darbinieki politiskajai partijai ziedojuši biznesmeņu cienīgas summas, un, kā visiem zināms, viņu dāsnums ir nesis saldus augļus gan partijai kopumā, gan arī pašiem ziedotājiem: JKP pašvaldību vēlēšanās ir ieguvusi deviņas vietas Rīgas domē; ar mītiņu pie Rīgas pils ir izdevies «ieliet eļļu ugunī» saistībā ar t.s. Rīdzenes sarunām, kas nepārprotami partijai ir iedevis vērā ņemamu politisko kapitālu nākamgad paredzētajām Saeimas vēlēšanām un pat ļāvis iegūt papildu mandātu Ķekavas domē jau pēc pašvaldību vēlēšanām; pats J. Jurašs un M. Strīķa dzīvesbiedre Juta Strīķe ir ieguvuši deputātu mandātus Rīgas domē. Respektīvi – naudas ieguldījums politikā ir bijis ļoti veiksmīgs, vēsta portāls nra.lv.

Maigurs Strīķis partijai dažu mēnešu laikā ir ziedojis 5420 eiro. Partijai viņš sācis ziedot šā gada martā, bet mēnesi pirms pašvaldību vēlēšanām (t. i., maijā) spējis noziedot pat 2950 eiro. Pārliecināties, vai M. Strīķa rocība ir tāda, ka viņš var šādi «svaidīties» ar naudu, nav iespējams, jo MIDD amatpersonu deklarācijas publiski nav pieejamas. Savukārt J. Strīķe ilgstoši deklarējusi bezskaidras naudas uzkrājumus vairāku desmitu tūkstošu apmērā, līdz ar to nav nekāda pamata apšaubīt, ka ģimene var investēt politikā tūkstošus.

Juris Jurašs partijai ziedojis 6045 eiro. Viņa materiālās spējas ziedot partijai nav pamata apšaubīt, jo presē savulaik jau plaši bija aprakstīti gan viņa darījumi saistībā ar SIA Burtnieku zirgaudzētava (tur pat krimināllieta bija, kura tika izbeigta «subjektīvā faktora» iztrūkuma dēļ), gan viņa laulātās Allas Jurašas nozīmīgie amati visai ienesīgās vietās – «Ventspils oponentu» advokāta Mārtiņa Kvēpa birojā un Rīgas brīvostas pārvaldē.

 

 

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Fedja
Fedja

Saskaņas 3 000 000 ziedojumi neskaitās?