Nora Ikstena vairs netic Latvijas demokrātijai

Ekrānuzņēmums no YouTube

Rakstniece Nora Ikstena savā Facebook profilā paziņojusi, ka vairs netic Latvijas demokrātijai.

Ikstena

Šis paziņojums, cik var saprast, ir saistīts ar viņas agrāko ierakstu, kurā rakstniece paziņoja, ka balsos par jaunajiem politiskajiem spēkiem.

Vēl agrāk kāda komentārā Facebook Ikstena bija ierakstījusi, ka Aldis Gobzems un Artuss Kaimiņš esot vajadzīgi Saeimā, jo tie “izvēdinot” politisko vidi.

Šādi spriedumi, saprotams, izraisījuši daudzu neizpratni, īpaši sabiedrības izglītotākajā daļā. Taču rakstniece kritiskus sava viedokļa vērtējumus acīmredzami uztvērusi ļoti sāpīgi un paziņojusi, ka vairs netic demokrātijai Latvijā.

Atliek vien jautāt, kam tad viņa tic – autokrātijai, totalitārismam vai kādam Putina parauga režīmam?

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


8
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Skaisle
Skaisle

manā sapratnē tas amorālais ir nevis tas, kam tic vai netic, ko doma vai nedomā Ikstena, bet fakts, ka to saka Nora Ikstena , kuras dibinātajā un vadītajā LLC pazuda nepilni 100 000 eur. Uz maniem daudzkārtējiem jautāju miem par naudu – kur tā ir, viņa man rakstiski piedraudēja ar savu advokātu Gobzemu laikam – tā vietā, lai sniegtu man izsmeļošu informāciju – kur palika 100 000 eur LLC ? Un tāds cilvēks publiski raud, ka nav demokrātija ….. mums cilvēki mirst priekšlaicīgi bez medicīnas, bez ēdiena un siltuma , viņai – Ikstenai – viņas karejerai valsts tērē simtus tūkstošus… lasīt vēl »

Janka
Janka

Artuss ieradās politikā, kad tas kvalitāte kritās tik ļoti, ka katrs lumpenis var reāli kļūt par deputātu. Tagad maisam gals vaļā un pēc 5 gadiem pašu Artusu sauks par čekistu, komunistu un no Saeimas viņu izspers laukā vēl lielāks lumpenis kā viņš pats… Jo sabiedrības, kultūras un politikas degradācijas procesu neviens neapturēs… Arī Latvijai būs Ukrainas liktenis. Latviju neiekaros no ārpuses, tā sabruks pati iekšēji…

Atis Priedītis
Atis Priedītis

Oficiāli Latvijā pastāv vārda un preses brīvība. Patiesībā gluži tā nav. Cenzūru šobrīd veic lielie masu mediji un lielās izdevniecības. Brīvi paust savu viedokli un izdot lielās tirāžās savas grāmatas ir ļauts ne visiem. Manuprāt, pastāv pat kaut kāds “melnais” saraksts, kurā vispirms jau ir iekļauti cilvēki, kurus okupācijas laikā vajāja VDK. Šiem cilvēkiem vienīgā iespēja kaut ko publicēt ir tikai izmantojot neatkarīgās izdevniecības un sociālo portālu iespējas. Visi lielie izdevēji un masu mediji kategoriski atsakās ar šiem cilvēkiem sadarboties. Cēlonis ir pavisam vienkāršs – noklusēt faktu ka 80.tajos gados notika cilvēku vajāšanas ar sekām – pašnāvība vai nokļūšana psihiatriskajā… lasīt vēl »

Eriks
Eriks

Nu baigais jau nu jaunums, ka Latvijas demokrātija knapi iekļaujas “ierobežota demokrātija” standartā

izglītība
izglītība

nekādas neizpratnes nav.Gan Gobzems,gan Kaimiņš ir izglītoti cilvēki.Un Ikstena arī.Katrs var balsot,par ko grib.

Lamata
Lamata

Piekrītu Ikstenai. Aizvien vairāk jūtamas diktatoriskas un rasistiskas tendences . Agresija pret citādo politiskajos uzskatos un sadzīvē sit augstu vilni. Pat saziņas līdzekļos. Ne visi, bet daļa jauno politisko spēku ir sekas desmitgadēs piekoptajai pie varas esošo politikai. Tie nav izglītoti cilvēki, kuri sevi par tādiem dēvē, ja nespēj atšķirt cēloņus no sekām.

Aleksis Bišustrops
Aleksis Bišustrops

Nē,tādi kā šāmējā TIC,LŪDZĀS un SIRGST pēc janki PARAUGA REŽĪMA.HAU.

Kimi
Kimi

Viņai taisnība, jo diemžēl vārda brīvības jau labu laiku nav…