No kā tagad pārtiek Bondara ģimene?

Bondars

Tiesa ir apķīlājusi Rīgas domes deputāta Mārtiņa Bondara īpašumus un bankas kontus, lai varētu no viņa piedzīt 15 miljonus eiro Latvijas Krājbankas krimināllietā, vēsta TV3 ziņas.

Pret Bondaru rudenī piemērots prasības nodrošinājums, tādējādi apķīlājot visus Bondaram piederošos īpašumus, kā arī viņa algu. No savas 1000 eiro lielās mēnešalgas Rīgas domē Bondars saņem minimālo algu, pārējā daļa tiek ieturēta kā garantija 15 miljonus eiro lielās prasības nodrošināšanai.

Kā jau informējām oktobrī, Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa pērnā gada jūnijā nosprieda solidāri piedzīt 15 miljonus eiro no septiņiem bijušajiem Latvijas krājbankas valdes locekļiem.

Bijušie Krājbankas valdes locekļi esot bez pietiekama saimnieciska pamatojuma izsnieguši vairākus aizdevumus Seišelu salās un Kiprā reģistrētām komercsabiedrībām un pārņēmuši to nodrošinājumus.

Latvijas krājbankas administrators KPMG Baltics prasību pret bijušajiem bankas valdes locekļiem par zaudējumiem, kas bankai radušies laikā līdz maksātnespējas procesa sākšanai, cēla 2015.gadā.

Notiesājošais lēmums ir pārsūdzēts Rīgas apgabaltiesā, kur tas tiks skatīts 24.aprīlī, tad arī tiesa varēs lemt par prasības nodrošinājuma atstāšanu spēkā vai atcelšanu, liecina tiesu kalendārā pieejamā informācija.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Bargais
Bargais

Šī valsts nekad nebūs tiesiska! Jo likumus var parakstīt katra ķēkša!

wera
wera

Kuru tas šajā valstī interesē? Mans bērnības draugs tiesājas ar šo dolbanijo valsti 8 gadus, būdams slims un pensionārs, uz uzzīmēta SIA starptautiskās šķīrējtiesas lēmuma pamata un ko….? Staigā no muguras tiesu izpildītājs un nedod Dievs ja tev uz konta būs viens eiro vairāk nekā pensija? Tūlīt nost. Pēc astoņu gadu tiesāšanās, tikai tagad izskatīs lietu pēc būtības! Vot jums, latvieši, tiesiska valsts. Sen jau vajadzēja šo Grūtupa veidojumu izdzenāt un reorganizēt. Vienaī nelikumībai seko nākamā, kāmēr cilvēks ir vnk.sabeigts un iznīcinātsun praktiski bez iztikas līdzekļiem.