Nils Sakss: Lai taču tie bēgļi nebrauc pie mums, ja negrib – baigi jau nu vajag!

Nils Sakss

Lai taču tie bēgļi nebrauc pie mums, ja negrib – baigi jau nu vajag!

Vienīgi nedaudz žēl paliek. Žēl visu to labas gribas cilvēku, kas bija gatavi demonstrācijās iet, lai mainītu negatīvo attieksmi pret bēgļiem, kuri ir tādi paši cilvēki kā mēs. Un žēl visus tos, kas taisīja rokkoncertus un manifestācijas par savas zemes sargāšanu no svešās kultūras iebrukuma.

Tas viss nevienam nafig nav vajadzīgs.

Žēl visus liberāļus, kas atvēra sirdis, rokas un bija (pie dažiem nosacījumiem) gatavi atvērt savas namdurvis. Žēl konservatīvos, kas rakstīja un pētīja, un diskutēja par neprātīgo ES politiku bēgļu jautājumā.

Žēl kristiešus, kas bija gatavi ņemt aprūpē bēgļu ģimenes, dot tiem darbu un pārtiku. Žēl tās draudzes, kas bija savākušas mantas un segas bēgļiem. Žēl visus tos, kas bija gatavi adoptēt vienu 16-gadīgo bēgļu jaunieti. Žēl to nabaga jaunieti, kas bija te neveiksmīgi iekūlies.

Izrādās, nevienam mūs nevajag.

Bet nekas – mums pašiem visa pietiek. Ir savi tūkstoši bērnunamos, pēc kuriem neviena kristīga ģimene gan īpaši neplēšas, jo nav tomēr sīrieši, bet vienkārši savējie bandubērni. Ir simti, kas mētājas Origo tuneļos un kurus neviens siltumā neguldina un darbu viņiem nemeklē, jo tie jau nav nekādi bēgļi, bet parasti bomži. Ir vājprātīga nabadzība laukos un šausmas pilsētu sociālajos namos, kas nav tomēr tik šokējoši kā beigtu bērnu bildes feisītī. Ir savas minoritātes, par kurām iestāties nav tik gaumīgi kā stāvēt par bēgļu tiesībām. Ir beztiesiskums visur, sākot no tiesām līdz slimnīcām, ir ātro kredītu sildīta ekonomika un bezpersonību politika.

Ir viss, ko varētu darīt, bet nekad nedarīsim reālajā dzīvē. Toties hipotētiskā gadījumā, saskaroties ar bēgļiem (ja nu viņi pārdomātu un tomēr izlemtu te iegriezties), mēs būsim cilvēcīgi, atvērti, iejūtīgi, kristīgi, pretimnākoši, liberāli un vispār – rietumnieciski tendēti cilvēki ar vērtībām.

Žēl drusku, ka tas paliks nenovērtēts.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Autors: Nils Sakss

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ieva
ieva

beidzot kāds to izcēla saulītē. Liels paldies

NLO
NLO

Par žēlošanu. Man arī žēl vai visos locījumos.. Bet kāpēc tik nekonsekventi?
Ģenetīvs: “Žēl visu to labas gribas cilvēku”
Akuzatīvs: “žēl visus tos”, “žēl visus liberāļus”, “žēl kristiešus”,”žēl to nabaga jaunieti”. Vai te būtu kāda sevišķa stilošana?
Nezinu, kur cēlies tas akuzatīvs, bet nācies pamanīt, ka ne vienam vien žēl tos kokus. Ko padarīsi.

JNĪP
JNĪP

Alelluja.

KKK
KKK

100% nožēlojama taisnība

Anna
Anna

Prieks, ka ir tāds autors!

Ceplis
Ceplis

Priecajos par Saksa kungu. Redzams, ka Jūs augat.

zviedrs
zviedrs

Portālā manabalss.lv strauji pieaugusi parakstīšanās par iniciatīvu, kas prasa referendumu sakarā ar ES uzspiesto imigrāciju.
Nedēļas laikā savākto parakstu skaits divkāršojies, pārsniedzot 2000. Kad iniciatīvu atbalstīs 10 000 Latvijas pilsoņu, tā tiks izskatīta Saeimā.
Par referenduma rīkošanu sakarā ar ES uzspiesto imigrāciju iespējams nobalsot te: https://manabalss.lv/i/890

Jap
Jap

Brīnišķīgi pateikts

Andris
Andris

Malacis ! Pilnīgi pareizi !!!!