Mistiska “jauna, politikā nebijušu cilvēku grupa” veidos partiju

politika

Skaidrojot vairāku politiķu izstāšanos no partijas “Vienotība” un ieceri veidot jaunu politisko spēku ar liberālām vērtībām, Saeimas deputāte Ilze Viņķele (attēlā) uzsvēra, ka ideja par indivīda brīvību modernā valstī vienmēr ir aktuāla.

Intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” Viņķele skaidroja, ka sākotnēji “Vienotība” bija platforma, kurai bija piedāvājums arī liberāli domājošiem cilvēkiem, taču tagad tas sašaurinājies. Partijas daļa esot mēģinājusi vairākas reizes šo piedāvājumu atkal paplašināt, taču acīmredzami vairākums biedru esošo situāciju uzskatot par labu esam.

Tāpēc politiķi, kuri nolēmuši izstāties no “Vienotības”, neredz iespēju īstenot savus uzstādījumus šajā politiskajā spēkā. Viņi vēlas veidot partiju ar eiropeiskām un liberālām vērtībām.

Viņķele pauda, ka ideja par cilvēka brīvību modernā valstī, kur valsts iejaucas indivīda dzīvē tiktāl, lai novērstu nevienlīdzību un piedāvātu vienlīdzīgas iespējas, ir mūžam dzīva.

Turklāt politikā esot nepieciešama jauna paaudze. “Ir jauna, politikā nebijušu cilvēku grupa, kuriem ir plašs pasaules redzējums un pieredze, ar liberāldemokrātiskiem uzskatiem,” Viņķele pastāstīja par cilvēkiem, ar kuriem varētu sadarboties, veidojot jaunu politisko spēku.

Kā ziņo plašsaziņas līdzekļi, Ints Dālderis, Ilze Viņķele, Lolita Čigāne, Andrejs Judins, kā arī Aleksejs Loskutovs uzrakstījuši iesniegumu par izstāšanos no partijas “Vienotība”. Tomēr līdz esošā sasaukuma beigām šie deputāti turpinās darboties “Vienotības” Saeimas frakcijā.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV “Rīta panorāma”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
blondīne
blondīne

1. nesapratu, kurš no 5 minētajiem sevi pieskaita “jaunajai paaudzei “;
2.tā kā Viņķeli neievēlēs, vienalga, kurā kulītē ielīdīs, tad beidzot būsim tikuši no viņas vaļā, un no Čigānes arī. Par šo tiešām sirsnīgs paldies.
3. gan jau valsts spēs iztikt bez čurikiem un karlīnēm

Stienis
Stienis

Tāāds sviests! Tieši šī liberālā politika mazina cilvēka brīvību. Tieši mazinot to, tā saukto, nevienlīdzību, jūs ierobežojat tos 99%, kuriem nekādas nevienlīdzības nepastāv kā problēma.