Merila Strīpa emocionālā uzrunā Zelta Globusa ceremonijā nosoda Trampu

Ievērojamā Holivudas aktrise Merila Strīpa uzrunā “Zelta globusa” balvu pasniegšanas ceremonijā aizkustināja un sajūsmināja klātesošos un raisīja ASV prezidenta Donalda Trampa sašutumu.

Par lomu filmā “Florence Fostere Dženkinsa” Merila Strīpa bija nominēta “Zelta Globusa” balvai jau trīsdesmito reizi. Šajā nominācijā viņu apsteidza Emma Stouna, taču Strīpa saņēma “Zelta globusu” par mūža ieguldījumu. Apbalvošanas ceremonijā aktrise teica emocionālu runu, kurā norādīja uz to, ka daudzu spožu Holivudas aktieru dzimtā vieta nav Amerika. Un, ja visus ārzemniekus izdzīs no valsts, tajā paliks tikai “futbols un kara māksla, kas nav īsta māksla”.

Tāpat Merila Strīpa pauda sašutumu par jaunievēlētā ASV prezidenta Donalda Trampa nievājošo attieksmi pret atšķirīgajiem, konkrēti – pret laikraksta “The New York Times” reportieri Seržu Kovalevski, kurš cieš no locītavu slimības.

“Tas bija brīdis, kad cilvēks, kurš grasās ieņemt mūsu valsts respektablāko posteni, atdarināja reportieri ar invaliditāti. Kādu, kuru viņš pārspēj privilēģijās, varā un spējā atbildēt. Tas salauza manu sirdi, kad to redzēju, un es to joprojām nespēju izmest no prāt. Jo tā nebija filma, tā bija reālā dzīve,” sacīja Merila Strīpa.

Bija sagaidāms, ka Tramps atbildēs ar piktu tirādi mikroblogošanas vietnē Twitter. Un tā viņš patiešām darīja, taču nevis atbildot uz Strīpas sacīto, bet gan nodēvējot viņu par “vīlušos Hilarijas sekotāju” un “vienu no visvairāk pārvērtētākajām Holivudas aktrisēm”.

Merila Strīpa

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar