Matīss par “Rīgas Satiksmi”: Es neesmu visu mēslu savācējs, kas tur ievārīti pa padsmit gadiem

Rīgas satiksme

Dodoties uz tikšanos ar Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) maksātnespējas priekšā nonākušā pašvaldības uzņēmuma “Rīgas satiksme” pagaidu vadītājs Anrijs Matīss bija ļoti sadrūmis un nikns.

Pirms tikšanās viņš Latvijas Radio norādīja, ka “Rīgas satiksmei” draud maksātnespēja, bet kapitāldaļu turētājs – Rīgas dome līdz šim atbalstu nav sniegusi, un viņš neizslēdz iespēju atstāt uzņēmuma vadītāja amatu.

Matīss teica, ka domei prasīs papildu 13 miljonu eiro dotāciju, līdz ar to tā sasniegs 135 miljonus eiro.

Neauditētais pagājušā gada pārskats liecina, ka uzņēmuma zaudējumi sasniedza sešus miljonus. Matīss atgādināja, ka pērn decembrī stājās spēkā uzņēmumam neizdevīgais līgums ar “Rīgas mikroautobusu satiksmi”, kas nesis sešu miljonu eiro zaudējumus.

“Rīgas satiksme” ir maksātnespējas priekšā, tāpēc ir sasaukta akcionāru sapulce, lai informētu viņus par situāciju, bet tālākā rīcība būs atkarīga no akcionāru lēmuma.  

Matīss sacīja, ka viņš nav “visu mēslu savācējs, kas tur ievārīti pa padsmit gadiem”.

Matīss solīja ļoti rūpīgi pārdomāt, vai “turpināt vai neturpināt strādāt šajā uzņēmumā šajā situācija, it sevišķi, ja šeit nebūs akcionāru atbalsta un Rīgas domes atbalsta”, kura meklējumi līdz šim bijuši “kā ar galvu pret sienu”.

“Tarifu apstiprināšana, pašizmaksu apstiprināšana  – līdz šim viss gājis kā pa celmiem. Ir lietas, ko var izdarīt cilvēks, un ir lietas, ko nevar izdarīt. Arī valdē mēs nevaram pieņemt visus lēmumus,” sacīja Matīss.

“Ir situācijas, kurās var strādāt, ir situācijas, kurās nevar strādāt, es ļoti rūpīgu pārdomāšu par savu turpmāko darbību šajā uzņēmumā,” sacīja Matīss.  

Pēc tikšanās Rīgas domē Matīss teica žurnālistiem, ka pagaidām no amata aiziet negrasās.  Viņš turpinās vadīt uzņēmumu, lai arī vēl šodien pieļāva iespēju to pamest – par to viņš paziņoja pēc vairāk nekā stundu ilgas tikšanās ar Rīgas mēru un RS akciju turētāju Nilu Ušakovu (S).

Ušakovs apgalvoja, ka turpinās atbalstīt Matīsu, lai viņš turpinātu darbu. Patlaban primārais esot jautājums par uzņēmuma budžetu, par ko rīt plānots runāt akcionāru sapulcē. Viņaprāt, patlaban neesot iemesla runāt par to, ka “Rīgas satiksmei” draudētu stabilitātes problēmas.

Plašāk zemāk pievienotajā video:

“Pašreiz mums nav pamata runāt par to, ka uzņēmumam "Rīgas satiksme" draudētu kādas nestabilitātes problēmas," šodien sacīja Rīgas mērs Nils Ušakovs. “Rīgas satiksme” pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss paziņoja, ka šobrīd paliek savā amatā.

Gepostet von LTV Ziņu Dienests am Donnerstag, 28. Februar 2019

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar