Maestro Raimods Pauls Krājbankā var pazaudēt lielāko daļu savu mūža iekrājumu

Raimondam Paulam Latvijas Krājbankā, kuras darbību vakar apturējusi FKTK, dažādās valūtās noguldīti gandrīz miljons eiro, Puaro.lv apstiprināja Maestro. Valsts ieņēmuma dienestā pieejamie dati liecina, ka 2010. gada nogalē Pauls deklarējis bezskaidras naudas uzkrājumus 40 351,72 latu, 74 730,85 ASV dolāru un 93 8768,86 eiro apmērā.

Lai arī valdības augstākās amatpersonas mierina iedzīvotājus, atgādinot, ka valsts garantē noguldījumu drošību, jāatgādina, ka Noguldījumu garantiju fonds nodrošina atlīdzības izmaksu par visu veidu noguldījumiem līdz 100 000 eiro (ap 70 000 latu), kas ir vien desmitā daļa no Maestro iekrātā.

Pauls sarunā ar Puaro.lv neslēpa sarūgtinājumu: “Ja valsts nevar garantēt, ka Latvijā ir kāda droša banka, kas tad tā ir par valsti?” Pagaidām gan Maestro neplāno klauvēt pie Krājbankas durvīm un ir nolēmis pagaidīt, līdz būs skaidrs, kā attīstīsies situācija.

Jāatgādina, ka Maestro Pauls jau reiz zaudējis lielus uzkrājumus, kas bija noguldīti Bankā Baltija. “Turpmāk būs jānēsā visa nauda līdzi somiņā, kas apsieta ap vēderu,” joko Pauls.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar