Lūk, iemesls, kāpēc vajadzīgs jauns prezidents

Bērziņš

Valsts prezidents Andris Bērziņš kārtējo reizi nācis klajā ar paziņojumu, kas liecina par totālu Eiropas vērtību un brīvību neizprašanu.

Diskutablā instalācija, kura, kā daudziem šķiet, nez kāpēc attēlo krustā sistu Putinu, salīdzina viņu ar Jēzu Kristu, kurš tā ar savām ciešanām simboliski izpirka visu grēcinieku grēkus.

Vēl jocīgāks ir instalācijas autoru aicinājums iejusties Jēzus nodevēju un sodītāju ādā un ienaglot viņa miesā pa naglai.

Taču neatkarīgi no šī nesaprotamā aicinājuma, kurš izraisījis sašutumu gan Putina atbalstītājos, gan kritiķos, prezidenta izteikumi ir pilnīgi nesaprotami un neadekvāti mūsdienu Eiropas kontekstā.

“Es tomēr gribētu teikt, ka jebkurā vietā un veidā ir savas robežas, kuras katram jāievēro un jāsaprot gan individuāli, gan kopā. Šeit šis jautājums ir vairāk kā sarežģīts, jo mēs redzam, kas pasaulē notiek uz šīs te bāzes. Ja kāds iedomājas, ka nav robežu nekam, tad tā nav, robežas ir visur, jāsaprot tikai katram, kur šī te robeža ir,” situāciju komentējis Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Uz jautājumu, vai šeit ir pārkāpta robeža, Bērziņš atbildēja: “Protams.”

Kā zināms, viens no izstādes “Disidents” darbiem, kam telpa iznomāta “Stūra mājas” pagalmā, ir instalācija ar krustā sistu lelli, kas tika noņemta.

 

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Pēdējais slepkava
Pēdējais slepkava

Sveiks, Andri! Ļoti žēl, ka Tev ir tik slikti gājis, bet vēl divtik man ir žēl tas, ka Tu neesi pret mani tieši tikpat līdzjūtīgs gluži kā daži labi Maskavas iedzīvotāji.

qwerty
qwerty

Sanāk ka tā būtu norma mūsdienu Eiropas kontekstā, ka cilvēkam ir jāatkāpjas no savas pārliecības par elementārām pieklājības normām? Ņemot vērā to, ka Krievija un ASV pēc visa spriežot ir izvēlējušies Ukrainu par placdarmu, kur risināt savas ģeopolitiskās domstarpības, būtu taču loģiski izvirzīt pieņēmumu, ka Eiropas un sabiedroto notikumu interpretācija tomēr ir versija nevis fakts? Būtu labāk paanalizjuši BRICS pozīciju šajā sakarā. Tas ir veidojums, kas pārstāv vismaz 2 miljardus no visiem pasaules iedzīvotājiem. Vai nav tuvredzīgi to ignorēt? Eiropa šajā sakarā jau ir daļēji sašķēlusies. Kā būs – to parādīs laiks, un ar laiku var nāksies secināt, ka tam… lasīt vēl »

garāmejot
garāmejot

Skatos, darbaļaudis aizgūtnēm mīl pa Eiropas naudu uzblieztās “viesu mājas” īpašnieku.

Brašāk viciniet karodziņus un lozungus, un, naski čāpjot gar tribīnēm, neizmirstiet korī nokliegt “Urā!”.

Ķfu.

zelda
zelda

nu shoreiz gan manas domas sakriit ar Beerzinja domaam.

Vizla
Vizla

Māksla ir radīt mākslu. Īsta māksla nekariķē Dievu un valdnieku. Ja to dara- saņem no Dieva pērienu! “Mākslas darbs” lemts putekļu vannai un aizmirstības skumjām…

no malas
no malas

Bērziņa kungs! Paldies Jums par darbu Latvijas labā, paldies par apdomību jebkurā jautājumā, īpašs paldies Jums par sirds siltumu, ko Jūs dāvājat savai bijušajai skolai un savai sirmajai skolotājai…Lai Dievs piedod tiem, kuri grib saskatīt un saskata visā tikai sevi un sev līdzīgos…P.S. Es un mani domu biedri arī tupmāk grib redzēt prezidentu, kurš vairāk atrodas Latvijā, nevis “gozējas” ārvalstu TV kameru priekšā un sēj pasaulē kara draudus!!!

jaunatne
jaunatne

Un vēl.

Tiem, kas saka ka šī nav māksla:

Vai jūs labāk skatītu 100 līdzīgus Napoleonus zirgā vai ietu uz alu gleznojumu reprodukcijas izstādi?

Māklas jēdziens ar katru nākamo paaudzi tiek paplašināts, bet tiem, kas to nespēj saprast nākotne nespīd.

Manuprāt, šis daudz interesantāks darbs par Rotko klučiem un plankumiem, kuri ir kopijas viens no otra!

jaunatne
jaunatne

Šķiet, ka lielākā daļa kritizētāju nemaz neizprot darba ideju un vēstījumu.

Liels prieks, ka tīšām vai netīšam šis darbs ir guvis tik plašu ažiotāžu.

Un tiem, kas saka ka šī nav māksla – labāk lieciet priekšā to, ko paši esiet sasnieguši mākslā!

skatitajs
skatitajs

Un kāds tad ir vēstījums?

liepajnieks
liepajnieks

Prezidentam ir 100 kārt taisnība. Puaro muļķībai robežu nav

Žanets
Žanets

Prezidentam Bērziņam ir taisnība.
Ir pārkāpta veselā saprāta un sajēgas robeža.
Kaut kādus mēslus, saslaukas un muļķības uzdod par mākslu, kaut gan no mākslas tur ne miņas.
Jau tā kauns par dumjo Lāršu Vilku, kas bauda pelnīto un kauns par mūsu jauno direģentiņu, kas palīdzējis muļķības sastrādāt Novosibirskā.
Idiotismu uzdod par par mākslu un – vai dieniņ tam, kas pasaka, ka mēsls ir mēsls un muļķība ir muļķība.

Arvids
Arvids

Tieši tā-Žanets, prezidentam Bērziņam ir taisnība, un arī Tev Žanets. Paldies.