Liepājā un Ventspilī mēra amatā vairums iedzīvotāju vēlas atstāt Lembergu un Sesku

Lembergs

Ja pašvaldību velēšanas notiktu ātrāk, visticamāk, divās lielākajās Kurzemes pilsētās – Liepājā un Ventspilī uzvarētu pie varas esošās partijas, kurām ir labas iespējas varu saglabāt.

Par to liecina jaunākas vēlētāju aptaujas, kas veiktas Kurzemē. Vienlaikus vairāk nekā 40% aptaujāto abās pilsētas atzinuši, ka vēl nav izlēmuši par ko balsot. Tā vēsta portāls skaties.lv.

Kā liecina kompānijas Latvijas faktu, marta beigās veiktā aptauja, kurā uzrunāts 401 liepājnieks,  pie varas esošā Ulda Seska Liepājas partija saņemtu 23,8% vēlētāju atbalstu. Otrajā vietā ir  Jāņa Vilnīša pārstāvētā Latvijas Reģionu apvienība ar 9,4%. Tālāk seko  Saskaņa – 7,6%, Nacionālā apvienība – 2,3%, Jaunā konservatīvā partija  – 1,6%, Vienotība – 1,4%, No sirds Latvijai – 0,9%, savukārt partija Liepāja Kvadrātā – 0,7%, Kam pieder valsts? – 0,4%.

42,4% respondentu Liepājā vēl nezina vai nav izlēmuši, par ko balsot vēlēšanās, bet 9,2% pauduši, ka vēlēšanās nepiedalīsies, liecina aptaujas dati.

Līdzīga  aina ir otrajā lielākajā Kurzemes pilsētā – Ventspilī, kura ilgstoši pie varas atrodas  Aivara Lemberga vadītā partija – Latvijai un Ventspilij.  Par šo spēku gatavi balsot  32,5% vēlētāju. Par Ģirta Valda Kristovska vadīto Latvijas Reģionu apvienības, Vienotības, Nacionālās apvienības un Latvijas attīstībai kopīgo sarakstu balsotu 11,8%, par KPV LV – 4,3%, Saskaņu – 4,1%.

Arī Ventspilī līdzīgi kā Liepāja ir milzīgs neizlēmušo vēlētāju skaits – 42,4%, bet 4,1% respondentu pauduši, ka nedosies balsot.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: skaties.lv
Foto: Ventas Balss

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
straa
straa

Pilseeta mirkst nabadziibaa, sakoptas dazhas ielas par musu pashu nodoklu naudu, viss parejais nolaists, jau 20 gadus…

TavsSencis
TavsSencis

wtf