Lembergs: Attiecības ar Krieviju neuzlabosies, kamēr Rinkēvičs dzērumā jauks vārdus

Lembergs Rinkēvičs

Latvijas ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam nav reālas ietekmes valsts ārpolitikā. “Jēgas nav. Viņš vienkārši var dzērumā nepareizi pārstāstīt, sajaukt to, ko viņam vakar teica. Es to saku bez pārmetumiem. Tā ir realitāte, ar to ir jārēķinās. Viņš nav ārpolitikas boss.” Tādu viedokli intervijā radio Baltkom pauda Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Latvijas un Krievijas politiskās attiecības ir pilnībā atkarīgas no ģeopolitiskās situācijas pasaulē. Lembergs uzskata, ka Latvija šajā gadījumā ir kā starpnieks starp Rietumu valstīm un Krieviju.

“Ir nepieciešami kaut kādi priekšnoteikumi. Es teikšu tā: ja Ukrainas krīzi izdosies atrisināt – tur taču ir kaut kāda ceļa karte, Minskas vienošanās, valstis starpniek. Tad mainīsies ģeopolitiskā situācija šajā zonā, un tad var uzlaboties attiecības ar Krieviju. Tas ietekmēs arī Latvijas un Krievijas attiecības. Latvijai savukārt nav savas ārpolitikas, tas ir jāsaprot. Un tāda jēdziena kā Latvijas un Krievijas attiecības nav,” teica Lembergs.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: mixnews

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


4
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
dusmīgā
dusmīgā

Es pievienojos -EKO-atdusēt noteikti, bet vai nevar dziļāk par 7 pēdām?

eko
eko

Lembergs ir jau sen pelnijis atduset 7peedu dziljumaa!!!!

Skarbi fakti
Skarbi fakti

Nevienas normālas vai musulmaņu valsts pārstāvis nespiedīs roku zilo brālības pārstāvim. Tāpat neviena valsts neņems nopietni valsti kas ārlietu ministra amatam pielaidusi šādas orientācijas pārstāvi kuram hormonu līmenis ir augstāks kā sievietēm mēnešreižu laikā, kas attiecīgi ietekmē tā domāšanas un spriest spēju. Kamēr nebūs citā ārlietu ministra Latvijas ārpolitika ir norakstāma.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Cik skumji! Nu, man neviens no tiem onkuļiem nepatīk…. Tāda sajūta, ka ES tāds pats PSRS vien ir. Tikai PSRS galināja vardarbīgi un atklāti, kaut gan slēpa zvērības, bet nojaust varēja, ka ne viss ir ētiski. Tomēr ES galina savādāk nevis atklāti, bet gan slepeni. Vārdu sakot, lēnām nomērdē bada nāvē un slepkavo ekpnomiski, pielietojot nabadzību un tās sekas. Varu pierist, ka augsta ranga Latvijas elitārie indivīdi ir augstkungi plēbejiem un bomžiem, turpretī Briselē tie ir parasti kalpi, proti, marionetes un minjoni. ES komisijas, ES struktūrfondi, sankcijas, kvotas un cita hu*ņa čakarē vidējā latvieša likteni…… Nezinu, bet man no cilvēkiem… lasīt vēl »