Latvijas sabiedrība, iespējams, tomēr nav tik lētticīga kā daudzi domā – jaunie partiju reitingi

vēlēšanas
Augusta sākumā vairākos Latvijas reģionos tika veikta aptauja, lai noskaidrotu jaunākos politisko partiju reitingus.
.
Visvairāk Latvijas iedzīvotāju – 21,5% – savu balsi vēlas atdot partijai “Saskaņa”, ceturtdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums “Panorāma”.
.
Pētījumu centrs SKDS aptauju veicis pēc Latvijas Televīzijas pasūtījuma.
.
Kopumā aptaujāti aptuveni 900 pilsoņi.
.
Ja vēlēšanas notiktu augusta sākumā, 21,5% iedzīvotāju izvēlētos balsot par partiju “Saskaņa”, 11,5% par partiju “Zaļo un zemnieku savienība” (ZZS), 7,5% balsotāju izvēlētos “KPV.LV”, 6,1% – nacionālo apvienību “Visu Latvijai”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK).
.
Par “Jauno Vienotību” balsotu 5,1% vēlētāju, savukārt 3,1% iedzīvotāju savu balsi atdotu partijai “Attīstībai/Par!”. 2,9% iedzīvotāju balsotu par Jauno konservatīvo partiju (JKP), tikpat balsi atdotu partijai “Latvijas Reģionu apvienība”, liecina SKDS dati.
.
Tāpat 23% no aptaujātajiem atzina, ka vēl nezina, par ko balsot gaidāmajās Saeimas vēlēšanās. Savukārt 12% respondentu apgalvoja, ka vēlēt nedosies vispār. Raidījums atklāj, ka to iedzīvotāju skaits, kuri nezina, par ko vai nevēlas balsot, būtiski nav mainījies.
.
Vismazākais procents iedzīvotāju vēlas balsot par partijām – “No sirds Latvijai” (1,8%), LKS (1,2%), “Progresīvie” (0,9%), liecina pētījumā gūtie dati.
.
Pārējām partijām atbalsts svārstās ap 0,1%.
.
Ja neizlēmušo balsis sadala tieši proporcionāli jau izlēmušo balsīm, jaunajā parlamentā varētu iekļūt piecas partijas, skaidroja raidījumā “Panorāma”.
.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jānis
Jānis

Balsošu arī es par JKP. Kaimiņam ir jāatgriežas teātrī, protams, ja kāds viņu ņems. Vai izturēs talanta konkursu?????

joņs
joņs

Spriežot pēc KPV reitinga – kā reize ir lētticīga :)

Yes
Yes

Cimdars apsolīja visu izdarīt kā parasti, nenervozējoet

jaajaa
jaajaa

…elementāra mat(a)mātika…S +KPV=29% (56 vietas Saeimā)…ZZS+NA+V=22.7% (44 vietas Saeimā)…pārējie aiz strīpas…izskatās, ka mums būs visi jauni, nebijuši ministri un valsts sekretāri…:)

Pingvīne
Pingvīne

Mana balss būs Jaunai Konservatīvai partijai. Lai mums izdodas apsteigt
klaunu maršu!

Lamata
Lamata

Reitingi ir pupu mizas. Prognozes neviens nespēj sniegt, jo vairums nav nolēmuši par ko balsot.. Daudzi vīlušies it visā , un nebalsos vispār.

Pingvīne
Pingvīne

Balsot jāiet, lai uzvarētu saprāts, jo savādāk aiz stūra lūr brūnais lācis!!

Jānis Bērziņš
Jānis Bērziņš

Tikai par ZZS , pret populistu solijumiem !

Latviete
Latviete

Zinu, ka no savām paziņām balsos par JKP. Cik lasīju programmu,ļoti viss pieņemams, arī par vienīgā mājokļa nodokļa atcelšanu, kas ir ļoti svarīgi daudziem Latvijas iedzīvotājiem, arī man. Skatījos debates, jauni izglītoti cilvēki Freimanis, Eglītis…Pēc manām domām, ļoti zinoši politikā.
Lai izdodas.