Latvijas Reģionu apvienība neapmierināta ar Ināras Mūrnieces darbošanos

Latvijas Reģionu apvienība (LRA) par dažādiem jaunumiem, izmaiņām Saeimā uzzina no preses, nevis no Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (Nacionālā apvienība), intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” otrdien teica LRA deputāts Mārtiņš Bondars.

“Tā nav Saeimas priekšsēdētājas cienīga rīcība,” sašutumu pauda Bondars.

Par iemesliem šādai Mūrnieces rīcībai Bondaram esot grūti spriest. Vienlaikus viņš atgādināja, ka, balsojot par viņu, tika izvirzītas cerības, kuras pašlaik neesot attaisnojusi.

Latvijas Reģionu apvienība pārmet Mūrniecei selektīvu attieksmi pret politiskajām partijām un vienpersonisku lēmumu pieņemšanu, piemēram, neaicinot vairākas Saeimas partijas, tostarp LRA, iesaistīties darbā Latvijas simtgades rīcības komitejā vai vienpersoniski lemjot par Saeimas ģenerālsekretāra posteņa izveidi.

Tāpat LRA norāda, ka ceturtdien, 15.oktobrī, Saeimas Prezidija un frakciju padomes sēdē Mūrniece esot paudusi, ka centusies uzrunāt LRA frakcijas vadītāju un vadītāja vietnieci ar lūgumu sarīkot atsevišķu tikšanos ar Saeimas prezidiju un pārrunāt visus darba kārtības jautājumus un ka LRA esot sniegusi noraidošu atbildi. LRA uzsver, ka ne no Mūrnieces, ne no Saeimas prezidija nav saņemts neviens oficiāls aicinājums tikties, nemaz nerunājot par jebkādiem apspriežamiem jautājumiem. “Turklāt neviens no Saeimas prezidija locekļiem nevar apliecināt, ka Mūrniece būtu aicinājusi LRA frakciju un tās deputātus tikties ar Saeimas prezidiju un pārrunāt LRA frakcijas iesaisti dažādu jautājumu [risināšanā],” pauž partija.

LRA kā divkosīgu min Mūrnieces rīcību arī jautājumā par deputātu atalgojuma iesaldēšanu, kad Saeimas priekšsēdētāja paudusi atbalstu šādai rīcībai, bet ar parakstu akceptējusi atalgojuma palielināšanu. “Ināras Mūrnieces profesionālā darbība un pēdējā laika rīcība nav viņas augstajam amatam atbilstoša. Viņas selektīvā attieksme pret Saeimā pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, vienpersoniskā lēmumu pieņemšana un visbeidzot klaja publiska melošana, nomelnojot mūsu frakcijas biedrus, ir pilnībā nepieņemama un pārkāpj jebkādas vispārpieņemtas uzvedības normas. Šajā situācijā mums nekas cits neatliek, kā izvērtēt Mūrnieces atbilstību ieņemamajam amatam un lemt par neuzticības izteikšanu viņai,” norāda LRA frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš.

 

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar