Latvijai būs jāuzņem nevis 250 bēgļi, bet gan vairāk nekā 2000

bēgļu uzņemšana

Valdības vadītājas Laimdotas Straujumas un iekšlietu ministra solījumi, ka Latvijai noteikti nebūs jāuzņem vairāk kā 250 bēgļi, kā varēja viegli prognozēt, izrādījušies pilnīgi aplami.

Ņemot vērā, ka katru dienu Eiropā no jauna ierodas vairāki tūkstoši bēgļu, un to skaits daudzkārt pārsniedz iepriekš prognozēto, arī bēgļu skaits, kas solidāri ir jāuzņem ES dalībvalstīm, strauji mainās.

Pēc jaunākajiem aprēķiniem, kā raksta Daily Mail, Latvijas daļa jau ir pieaugusi līdz 2233 bēgļiem.

Savukārt Eiropas Parlamenta deputāts Andrejs Mamikins pieļauj, ka mūsu valstij var nākties uzņemt pat 6000 bēgļu: “Pret Latviju noteiktā formula nosaka, ka jāuzņem 1,1% no kopējā bēgļu skaita. Tie 250 bēgļi attiecas uz tiem cilvēkiem, kuri ieradušies pagājušajā gadā.”

Mamikins arī norādīja, ja Latvija savulaik būtu paudusi gatavību uzņemt bēgļus no Ukrainas, kā to darījušas vairākas ES valstis, Latvijai šajā bēgļu uzņemšanā nebūtu nepieciešams piedalīties. “Bet tolaik mēs teicām nē, jo baidījāmies no Donbasa, Krievijas prezidenta Vladimira Putina atbalstītājiem,” atgādināja EP deputāts. Viņš arī norādīja, ka, ņemot vērā bēgļu apjoma straujo pieaugumu ES, Latvijai uzņemamo bēgļu skaits paliks tikai lielāks.

Latvija vairāku gadu garumā no dažādiem fondiem, kas saistīti ar bēgļiem, saņēmusi ievērojamas naudas summas, taču viņam neesot pārliecības, vai pieejamais finansējums ir lietderīgi izmantots,” uzsver Mamikins.

Šo naudas summu Latvijai var nākties atdot.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
andris
andris

es nesaprotu kāpēc igaunijai jāuzņem vairāk bēgļu nekā piemēram somijai!