Latvieši ne tikai izceļo un izmirst, bet ir rekordisti arī autoavārijās bojā gājušo ziņā

autoavārijās

Latvijā ir trešais lielākais autoavārijās bojā gājušo skaits, secinājusi Eiropas Komisija.

Visbīstamākie no infrastruktūras viedokļa nesakārtotākie ceļi ir Rumānijā un Bulgārijā – tur uz miljonu valsts iedzīvotāju pērn ceļu satiksmes negadījumos bojā gājuši 95 cilvēki. Nākamā diemžēl ir Latvija ar 94 bojā gājušiem uz miljonu iedzīvotāju. Ceturto un piekto vietu dala Lietuva un Horvātija ar 82 upuriem.

71 cilvēks dienā jeb 26 000 cilvēku gada laikā – tieši tik daudz upuru 2015. gadā bijis dažādos ceļu satiksmes negadījumos ES valstīs. Tas ir par 300 cilvēkiem vairāk nekā 2014. gadā. Pirmo reizi pēdējo 14 gadu laikā upuru skaits ir palielinājies.

Apkopota arī statistika par traumām – ceļu satiksmes negadījumos pērn tādas guvuši 135 000 cilvēku – visbiežāk gājēji, velosipēdisti un gados veci cilvēki.

Analizējot datus tuvāk – par bojā gājušo skaitu uz miljonu iedzīvotāju, Eiropas Savienībā vidēji šis rādītājs ir 51,5. Bet atšķirības starp valstīm ir dramatiskas.

Kaimiņvalstī Igaunijā rādītājs ir krietni labāks – 19. vieta 28 valstu vidū – 50 bojā gājušie no miljona.

Visdrošāk ir uz Maltas ceļiem, Zviedrijā, Nīderlandē un Lielbritānijā.

 

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
nazis
nazis

Katrā valstī ir cita situācija. Jo vairāk cilvēku izmanto sabiedrisko transportu, jo mazāk negadījumos iekļuvušo. Tā kā Latvijā ir tikai viena pilsēta un tajā visiem ir obligāti jānokļūst, sabiedriskā transporta sistēma ir lielākai daļai iedzīvotāju neizmantojama, vilcienu satiksme vispār tikai Rīgas apkārtnē, tad nākas braukt, braukt un vēlreiz braukt, braukt ātri, lai nokļūtu laikus, braukt lielus attālumus, braukāt pilsētā, meklējot stāvvietas neskaitāmus riņķus, un tas viss pa nesakārtotiem ceļiem.

CSSD aktīvi pret killeriem
CSSD aktīvi pret killeriem

Pie darba CSSD! Sodus palielināt, tiesības nost, auto nost killeriem uz ceļiem!!!!Latvijā individuāli cilvēki ir ļoti jauki, bet kā sabiedrība mēs esam traģiski- nepieklājīgi, rupji, uz ielas pilnīgi killeri. Nesaprot, ka mašīna tas ir abpusēji griezīgs zobens. Valsts tik maza- kur jāskrien????? Ar senču gudrību nemaz nerēķinās -latvieši tacu teikuši: lēnāk brauksi, tālāk tiksi.