Ķuzis mēģina izlocīties – ar kādu pamatojumu Strīķes un Juraša „tautas sapulcē” aiztur cilvēku ar abiem nepatīkamu plakātu

tautas sapulce

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis ar savu padoto starpniecību mēģina izvairīties no skaidrojuma – ar kādu pamatojumu aizvadītās nedēļas Jutas Strīķes un Jura Juraša „tautas sapulcē” pie Rīgas pils policija aizturēja cilvēku, kurš uz „tautas sapulci” bija ieradies ar abiem tās organizētājiem nepatīkamu plakātu.

„100% šis pasākums Jurašam/Strīķei ir Saeimas priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros… „JURAŠS/STRĪĶE, NOLIEC DEPUTĀTA MANDĀTU!” #RĪDZENESSARUNAS” – šāds bija plakāts, ar kuru kāds nepazīstams cilvēks aizvadītajā nedēļā bija ieradies uz izziņoto „tautas sapulci” pie Rīgas pils.

Taču izrādījās, ka viņš pieder pie tās tautas daļas, kuras uzskati „tautas sapulces” organizētājiem nav patīkami un vēlami, – kā liecina aculiecinieku stāstītais, plakāta turētājs, kaut arī nekādā veidā netraucēja pasākuma norisi un sabiedrisko kārtību, itin drīz tika aizturēts, un aizturētāji bija Valsts policijas darbinieki.

„Tautas sapulce” notika ceturtdienas vakarā, taču visas piektdienas laikā Ķuža vadītā Valsts policija nespēja vai nevēlējās paskaidrot pat to, kāds tieši ir bijis aizturēšanas pamats. Turklāt dienas gaitā radās iespaids ne tikai par to, ka Ķuzis no šāda skaidrojuma mēģina izvairīties, bet arī par to, ka Valsts policijas vadība pati īsti nesaprot aizturēšanas iemeslus un nu mēģina tos „sacerēt”.

„Policija šajā gadījumā rīkojās saskaņā ar likumu “Par sapulcēm, gājieniem un piketiem”, kas nosaka šāda veida pasākumu kārtību,” – tas sākotnēji bija viss, ko uz Pietiek jautājumu, par ko tieši plakāta turētājs tika aizturēts un vai tiešām cilvēks kādā publiskā pasākumā, it īpaši jau „tautas sapulcē”, nevar piedalīties ar savu plakātu, ja tas nekādus likumus nepārkāpj, bet vienkārši neatbilst pasākuma rīkotāju vēlmēm, Ķuža vārdā atbildēja Simona Grāvīte, kuras amats ir „Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste”.

Savukārt pēc tam no Grāvītes sniegtās informācijas izrietēja, ka pat Valsts policijas vadībai nav skaidrs, kas tieši ir ticis pārkāpts un saskaņā ar kādiem normatīvo aktu pārkāpumiem notikusi aizturēšana. „Šobrīd tas tiek izvērtēts uzsāktas administratīvās lietvedības ietvaros,” – šāds pašlaik ir Valsts policijas vadības skaidrojums.

Pašlaik Pietiek jau ir nosūtījis oficiālu informācijas pieprasījumu Valsts policijas priekšniekam, pieprasot skaidrot aizturēšanas iemeslus un konkrētu amatpersonu atbildību.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar