Kučinskis: Jebkurš premjera amata kandidāts, kas nāks no malas, tiks vienkārši noēsts

Kučinskis

Jebkurš premjera amata kandidāts, kas nāks no malas, tiks vienkārši noēsts, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā Rīta Avīze” viedokli pauž Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Vērtējot esošo politisko situāciju un sadrumstaloto jauno parlamentu, Kučinskis pauda nožēlu par valsti, jo to “jebkurā gadījumā” gaidot stagnācija. Kučinskis apšauba iespēju panākt ļoti pozitīvu valdības veidošanas rezultātu. “Uztaisīt valdību no šīs Saeimas sastāva droši vien ir iespējams. [..] Un tomēr – ļoti šaubos par pozitīvu rezultātu,” teica politiķis.

Viņaprāt, tam ir vairāki iemesli. Pirmkārt, jaunajā Saeimas sasaukumā ir ļoti daudz cilvēku bez politiskās pieredzes un valstiskā redzējuma. Otrkārt, sadarbībai traucē partiju solījumi un meli. Bet treškārt, četrām, piecām partijām būs grūti sastrādāties. “Jau trim partijām bija grūti sastrādāties, kur nu vēl piecām. Būs daudz vairāk kompromisu, bet ar tiem var nonākt tik tālu, ka nav pat vērts kaut ko sākt darīt – mērķis kļūst bezjēdzīgs,” vērtēja premjers.

Atskatoties uz partiju apvienības “Jaunā vienotība” politika Krišjāņa Kariņa mēģinājumu izveidot Ministru kabinetu un to, ka tajā nebūs Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), Kučinskis zināja stāstīt, ka jaunajā valdībā “viens otrs no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) par katru cenu gribēja iekšlietu ministra amatu”. “Vienotība teica – ejam kopā ar ZZS, tad viņš būs ministrs. Bet Vienotība labi saprot, kāpēc viņš nevarētu būt ministrs,” teica politiķis.

Kučinskis novērojis, ka JKP mēģina ar aizrautīgiem stāstiem parādīt “milzīgo ļaunumu”, ko radījuši “vecie politiķi”. “Man gan ir pamatotas aizdomas, ka ne tikai vēlētāji, bet arī cilvēki, kuri atrodas šajā partijā, tiek pamatīgi mānīti no tās pašas [JKP politiķes Jutas] Strīķes un [JKP politiķa Jura] Juraša,” teica premjerministrs.

Valdības vadītājs uzsvēra, ka valsts drošība patlaban ir ļoti nopietns jautājums. “18. novembrī es runāju ar Satversmes tiesas vadītāju Inetu Ziemeli, un viņa teica: “Tagad nāk mūsu laiks.” Cilvēkam ir savi labie un sliktie posmi, tādi ir art valstij. Un patlaban Latvijai ir visai smagu pārbaudījumu laiks,” uzskata Kučinskis.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Sandis
Sandis

Izsaku nožēlu par jums klauni! Valst turpina dzīvot , bet tādi mietpilsoņi kā jūs šo dzīvi sarežğī..

Juris
Juris

Juris Pigits 22.12.2018 09:10 Sākot jau no atmodas laikiem, valsti vada čekas cilvēki. Ja vēl pieplusē deputātu kandidātu izvirzīšanas mehanismu, secinu, ka līdz pat šodienai valsti vada šīs pašas čekas kloni.Tādēļ Kaimiņa partijas cilvēki nevar iegūt pielaides, jo drošības iestāde ir tas pats čekas klons. Tagad vislielākais uzsvars tiek likts uz Kaimiņa un Gobzemja sanaidošanu. SKALDI un valdīsi. Nu kariņš arī sevi pierādījis kā veiksmīgs korupants, tādēļ čekas klonu sabiedrībai derīgs. Ja runājam par drošības iestādi, tad komprometējošas kartiņas sen zudušas. Netīšām uzdūros uz pazīstama cilvŗka kartiņas. Savu laik viņš strādāja melorācijā, labi pelnīja. Vieglās automašīnas nopirkt bija sarežģīti. Viņam… lasīt vēl »

Janka
Janka

Haos turpināsies. Latvija ukrainizēsies ar katru nākošo Saeimu…2019 būs lielu izaicinājumu gads…