Kritizēdams lēnīgo darba stilu, deputāts Kaimiņš atkal nokaitinājis kolēģus

Kaimiņš

Ar savu straujo dabu un nesaudzīgo valodu slavenais deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) kārtējo reizi nokaitinājis kolēģus. Par izteikumiem debatēs parlamenta plenārsēdē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vairākums šodien nolēma viņam piemērot mutvārdu brīdinājum.

Komisijas sēdē notiekošo interesenti varēja vērot tiešraidē Kaimiņa kontā sociālajā tīklā Facebook

Deputātiem nebija vienprātības šajā jautājumā – daži atturējās, daži nepiedalījās balsojumā par to, vai Kaimiņš pārkāpis deputātu ētikas kodeksu. Savukārt Ainārs Latkovskis (V) bija pret, uzsverot Satversmē noteikto, ka deputātu ne par balsošanu, ne par amatu izpildot izteiktām domām nevar saukt pie atbildības tiesas, administratīvā vai disciplinārā ceļā.
.
Arī Kaimiņš komisijas sēdē uzsvēra, ka debatēs izteicis savu viedokli, kuru šodien pamatoja ar vairākiem gadījumiem, kad, viņaprāt, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā novilcināta likumu pieņemšana. Viņš minēja Vietējo pašvaldību referendumu likumu, trauksmes cēlēju likumu, grozījumus likumā par plašākām Valsts kontroles pilnvarām un citus.
.
Šis jautājums tika izskatīts pēc vairāku Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātu iesnieguma. Iesniegumu ar aicinājumu piemērot Kaimiņam sodu saistībā ar nepatiesiem apgalvojumiem par kolēģiem deputāti parakstījuši savā, nevis komisijas vārdā.
.
Iepriekš parlamenta sēdē deputāti piekrita pārcelt skatīšanas termiņu otrreizējai caurlūkošanai atgrieztajiem grozījumiem Valsts iekārtas likumā. Valsts pārvaldes komisija lūdza termiņu pārcelt, jo vienojās, ka vispirms iepazīsies ar valdības noteikumu projektu, kas saistīts ar amatpersonu un darbinieku atalgojuma publicēšanu, un tikai tad parlaments balsos par minēto likumprojektu.
.
Diskutējot par izskatīšanas termiņa pārcelšanas, Kaimiņš Saeimas sēdē kritizēja komisiju. “Par to, ka vajadzētu publiskot ierēdņu un amatpersonu atalgojumu, mēs runājām šeit pirms kādiem sešiem mēnešiem, tagad jūs prasāt vēl divus mēnešus klāt. Ar ko jūs nodarbojaties tajā komisijā? Velns viņu zina! Notiek tāda kā laika vilkšana, lai nekādā veidā, varbūt pat šajā sasaukumā, nevarētu izdarīt tā, lai lai jebkurš nodokļu maksātājs valstī var redzēt, cik saņem konkrēta amatpersona vai ierēdnis,” teica Kaimiņš. “Es iesaku likt šai komisijai strādāt,” piebilda deputāts.
.
Komisijas priekšsēdētājs Sergejs Dolgopolovs (S) uzskata, ka Kaimiņa apgalvojumi, ka komisija neko nedara un mēģina novilcināt atalgojuma publiskošanas jautājuma lietu, ir meli, jo komisija strādājot pie tā, lai sakārtotu šo jomu atbilstoši prasībām.
.
Komisijas priekšsēdētājs vērsa uzmanību, ka jau iepriekš ir izskanējusi kritika par atsevišķu deputātu nepieklājīgām runām. “Deputātiem ir jāatbild, par ko un kā runā,” uzsvēra Dolgopolovs.
.
Pats Kaimiņš uzskata, ka nav pārkāpis ētikas normas šajos izteikumos. Viņš ir pārliecināts, ka “skarbi pateicis taisnību”.
Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
valentina zemberga
valentina zemberga

Kaimins runa pareizi tautai jazina taisniba cik pelna ieredni un amatpersonas