Krievijas lidmašīnas katastrofa: rīdzinieki dedz sveces un liek ziedus

Krievijas lidmašīnas katastrofa

Krievijas lidmašīnas katastrofa Ēģiptē pamatīgi šokējusi arī rīdziniekus. Rīgā, pie Krievijas vēstniecības cilvēki liek ziedus, pieminot sestdien Ēģiptē aviokatastrofā bojā gājušos.

Jau sestdienas vakarā Rīgas mēra Nila Ušakova (S) aicinājumam sociālajos tīklos atsaucās  pirmie cilvēki un devās pie Krievijas vēstniecības, lai iedegtu sveces, noliktu ziedus un rotaļlietas. Arī svētdien ļoti daudzi iedzīvotāji ieradās pie vēstniecības, lai kopīgi pieminētu traģiskajā nāvē mirušos.

Pusdienlaikā pie vēstniecības bija izveidojusies nepārtraukta cilvēku plūsma. Dienas laikā ziedi bija salikti jau visā nožogojuma garumā.

Kā ziņoja pasaules mediji, lidsabiedrībai “Kogalimavia” piederošai laineris “Airbus A-321”, kurā atradās 217 pasažieri un septiņi apkalpes locekļi, no radaru ekrāniem pazuda īsi pēc pacelšanās no Ēģiptes kūrortpilsētas Šarm eš Šeihas.

Amatpersonas paziņojušas, ka Krievijas lidmašīnas katastrofa aiznesusi viņsaulē visus 224 cilvēkus, kas atradās Krievijas lidmašīnā.

Civilās aviācijas ministrija ziņo, ka lidmašīna brīdī, kad pazuda no radaru ekrāniem, atradusies 9500 metru augstumā.

Ēģiptes glābšanas dienesti lidmašīnas atlūzas atraduši uz dienvidiem no Arīšas Hasenas apkārtnē.

Teroristiskā grupējuma “Islāma valsts” Ēģiptes atzars paziņojis, ka Krievijas lidmašīnu notriekuši tā kaujinieki. “Kalifāta karavīriem Sīnājā izdevās notriekt Krievijas lidmašīnu,” teikts paziņojumā, kas izplatīts sociālajos medijos.

Tikmēr Ēģiptes drošības dienesti ziņo, ka pagaidām nekas neliecina, ka lidmašīna varētu būt notriekta.

 

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar