Kreituse: Varbūt Ministru Kabinets Latvijā nemaz nav vajadzīgs?

Ministru Kabinets

„Man šis laiks mazliet atgādina to, ko mēs esam piemirsuši – 1995.gadu. Kad nevarēja izveidot valdību, un budžets tika pieņemts gada beigās. Toreiz gan darbs beidzās pusdivos. Tagad mēs redzējām lielāku darba varonību. Toreiz arī bija nenoteiktība – kas notiks, kā notiks,”  LTV “Rīta panorāmā” pauda Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītāja Ilga Kreituse.

„Šobrīd man vislielākais pārsteigums, ka mums ir pieņemts budžets un tajā pašā laikā tā nav. Un, ja mēs strikti gribētu ievērot satiksmes garu, tad mums šobrīd nebūtu arī valdības. Jo noteikums par budžeta pieņemšanu ir tas, kas to nosaka. Kā savā laikā Emša kungs krita, Vācijā būdams. Tieši tāpēc, ka šeit notika balsojums par budžeta labojumiem, bet viņš tobrīd, pēc paša teiktā, gulējis kā murkšķis labā miegā.

Man šķiet, ka tas, kas notiek pašlaik, ir maksimāli lielākais haoss, kāds ir bijis ap budžetu, naudu un ap noteiktību cilvēkiem – ko sagaidīt Jaunajā gadā. Tiem, kuriem ir jāmaksā. Tie, kam nekas nav jāmaksā, skatās uz visu šo kā uz tādu zināmu iestudējumu, kas notiek, un varbūt pat nemēģina iedziļināties, kas tad īsti notiek,” intervijā “Rīta Panorāmā” pieļāva Kreituse.

Valdības vadītājs Māris Kučinskis nesen paziņoja, ka uzņemas politisko atbildību par haosu ap budžetu.

„Atbildība Saeimā – tā ir pilnīga bezatbildība,” norāda Kreituse. „Ko nozīmē politiskā atbildība – tas ir tad, kad vēlētājs tevi ievēlē vai neievēlē. Nu tad sakiet – kā vēlētājs šajā gadījumā var pieprasīt politisku atbildību no Kučinska kunga?”

„Tas, kas šobrīd notiek valdībā, ir ļoti savdabīgi. Notiek tāda kā spēle ar cilvēku baidīšanu – ja mēs to neizdarīsim, nu tad gan jums būs, tad gan jūs maksāsiet!” – teica Politikas zinātnes katedras vadītāja.

“Tā ekonomiskā bezatbildība, kas pašlaik ir Latvijā, ir vienkārši graujoša! Mani pārsteidz tas, ka – tā nav Finanšu ministrijas ierosme, tā ir paša premjera ierosme. Man ir tāda sajūta, ka katrs ministrs ir pats par sevi. Bet mums taču ir valdība! Kur ministru prezidents vada valdību, nevis katrs [ministrs] atbild par savu sfēru. Tagad iznāk, ka Reizniece-Ozola nav atbildīga par to [budžetu], jo prezidents ir uzņēmies virzīt šo priekšlikumu? Tad rodas jautājums – varbūt Ministru Kabinets Latvijā vispār nav vajadzīgs?”- retoriski vaicāja Ilga Kreituse.

Un kā domājat jūs?

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
********
********

MINISTRU KABINETS MUMS TIESAM NAV VAJADZIGS.LABUMA NEKADA.

ligita
ligita

nu tieši tā arī domājām, viss iet uz galu, nodokļi aug , drīz jau būs jāmaksā par ieelpoto un izelpoto gaisu, nesaprotu arī, kāpēc man , pensionārai, kura visus savus 40 darba gadus esmu maksājusi nodokļus kapeiku kapeikā, tagad tie atkal jāmaksā. Nu neredzu nekādas jēgas ne valdībai, ne arī saeimai tik kuplā skaitā.

jorens
jorens

Domāju, ak Kučinskis ir tukša vieta, caurums peizāžā. Un ne tikai viņš, vēl visi pārējie kas tur tup un barojas no mūsu nodokliem ar. Priekškam vispār tā valdība kura ir lemt nespējīga. Pietiktu ar vienu Valsts amatpersonu kura izpilda eiropas direktīvas, jo neko citu es nespēju saskatīt ko viņi darītu. Par valsti un iedzīvotajiem netiek domāts nemaz. Bļaustas, ka 2020 gadā soc budzetā būs krīze, bet neko nedara, lai šho soc budzetu glābtu samazinot izbraucēju skaitu un radot darbavietas sheit, la cilvēkiem būtu darbs un notiktu iemaksas soc budzetaa. Merkaķu bars.

aija
aija

samazinaat uz pusi tos valsts viirus un visus vinu padotos tad buus varbuut kaartiiba,katrs izdomaa kautko jaunu nepienemamu tagad vinu ir daudz un labuma nekaada , jo vini nestraadaa kaa vajag katrs kaut ko isplauj un tiek pienemts neiedzilinoties lietaas ar domu gan jau buus labi un par to sanem preemijas, buutu mazaaks skaits valsts viiru tad saaktu domaat ko un kaa dariit un buutu atbildiiba

zuze
zuze

Domāju, ka Kučinskis ir neizglītots klauns.