Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu izgāzies, jo “pazuduši kompetenti cilvēki”

VID

Konkurss uz VID ģenerāldirektora amatu beidzies bez rezultāta, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atzina Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Konkursa komisija atzinusi, ka konkursā nevarēja atrast VID vadītāja amatam atbilstošas kapacitātes cilvēku, teica Kučinskis.

Konkursa norises laikā šim amatam piemēroti cilvēki mudināti pieteikties konkursā, taču viņi atteikušies, kā iemeslu minot, viņuprāt, neatbilstošo atalgojumu, kā arī ģimenes iebildumus, norādīja Kučinskis.

Tagad esot panākta vienošanās ar Finanšu ministriju un Valsts kanceleju meklēt VID vadītāja amatam atbilstošus kandidātus valsts pārvaldē. Padomā esot vairāki cilvēki, kuri tikšot uzrunāti tuvāko divu nedēļu laikā.

“Tad nebūtu konkurss, runa būtu par pārcelšanu,” teica Kučinskis.

VID vadītāja amatā vajadzīgs ļoti spēcīgs menedžeris, uzskata Kučinskis, atzīstot – par vienu no lielākajām valsts pārvaldes problēmām kļuvusi tā, ka ir “pazuduši kompetenti cilvēki”.

Valsts pārvaldē “topā” esot paklausīgi un izpildīgi, bet ne ar savu galvu domājoši cilvēki. “Jādomā, kā no privātā sektora pārvilināt cilvēkus uz valsts sektoru,” piebilda Kučinskis.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Joske
Joske

Toties uzzinājām no pretendentes ka Vienotības noziedzīgais grupējums caur VID gadā izzog 1 miljardeu eiro…