Klementjevs: Deputātu kvotas paslēptas ministriju pieprasījumos

Klementjevs deputātu kvotas

Tā dēvētās deputātu kvotas 2018. gada valsts budžeta izstrādē ir paslēptas ministriju pieprasījumos. Šādu viedokli LTV raidījumā “Rīta panorāma” pauda opozīcijā esošās partijas “Saskaņa” deputāts Andrejs Klementjevs.

Tas, ka “deputātu kvotas” tika atceltas, ir slikti, jo ar to palīdzību bijis iespējams palīdzēt sabiedriskajām organizācijām un visiem deputātiem bija iespēja piedalīties “lielā valsts budžeta dalīšanā”, uzskata opozīcijas deputāts.

Taču neesot tā, ka “deputātu kvotu” vispār vairs neesot – tās esot noslēptas ministriju pieprasījumos budžetam. Koalīcijas deputāti, kuri gribēja īstenot savus politiskos mērķus, gāja pie saviem ministriem un sarunāja, lai viņu priekšlikumus iekļauj ministriju pieprasījumos, pauda Klementjevs.

Lūgts minēt konkrētus piemērus, Klementjevs teica, ka negrib izplatīt baumas, tomēr norādīja, ka viena no šādām ministrijām, kas apmierināja koalīcijas deputātu vēlmes, esot bijusi Finanšu ministrija. Viņš neminēja, kādas tieši vēlmes šādi ir atbalstītas.

“Negribu dalīties ar baumām (..). Bet es zinu, ka bija iespēja sarunāt kvotas, atbalstīt pasākumus caur ministriem. Kā savādāk, kurš šodien pārbaudīs to, ko iesniedza ministrs,” teica Klementjevs.

Līdzekļu sadalījums neesot bijis godīgs arī starp pašvaldībām. “Tur, kur nav opozīcijas deputāti pie varas, tie dabūja vairāk,” pauda Klementjevs, kā piemēru minot piejūras pilsētas – Liepāja un Ventspils, kas saņemot vairāk, nekā Latgales pilsētas.

Pēc Klementjeva sacītā, šoreiz koalīcija nākamā gada valsts budžeta izstrādē ir strādājusi viltīgāk nekā citus gadus, opozīciju no budžeta pieņemšanas atstumjot pilnībā. Viņaprāt, ir muļķīgi balsot par budžetu, par kuru nevar iesniegt nevienu priekšlikumu, jo koalīcijā viss jau saskaņots.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar