Kažoka: Saeimas darbā pavirša halturēšana kļuvusi par sistēmu

Iveta Kažoka

Saeimas darba kvalitāte pēdējā laikā degradējusies, ir nobažījusies politoloģe Iveta Kažoka.

Apstiprinot pilnīgi jaunus priekšlikumus likumprojektu izskatīšanā trešajā lasījumā, nereti likumdošana kļūst par nejaušības virteni, un tas ir jānovērš, uzskata Valsts Prezidenta padomniece Kristīne Jaunzeme.

Jaunzeme Latvijas Radio raidījumā “Krustpunktā” pauda, ka viena no nejaušības virtenēm bija trešajā lasījumā iesniegtie priekšlikumi aizliegt uzņēmumiem, kas pieder ārzonām, piedalīties publiskajos iepirkumos. Šīs priekšlikums iesniegts trešajā lasījumā, komisijā tas apspriests mazāk par 15 minūtēm, deputāti komisijā secināja, ka tas nav pietiekami sagatavots, taču parlaments to galu galā atbalstīja.

“Likumdošana nevar būt nejaušības virtene,” sacīja Jaunzeme.

 

„Providus” pētniece Iveta Kažoka pauda bažas par Saeimas darba kvalitāti kopumā, norādot, ka pēdējā laikā ir sajūta, ka  “Saeima sākusi vieglprātīgi izturēties pret saviem pienākumiem”.

Lai arī prezidents jau iepriekš aicināja uzlabot Saeimas darbu, “būtiska uzrāviena nebija”. Drīzāk pat notikusi degradācija, sacīja Kažoka.  Viņa norādīja, ka Saeimas darbā pavirša halturēšana kļuvusi par sistēmu.

Kā zināms, Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 9.februārī, nodevis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai Publisko iepirkumu likuma grozījumus, kas tostarp paredz aizliegumu publiskajos iepirkumos piedalīties Latvijā reģistrētiem uzņēmumiem, kuru īpašnieki reģistrēti “ofšoros”.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar