Kariņš: Rimšēviča lietā nav jēgas meklēt vainīgos

Krišjānis Kariņš

Eiropas Savienības (ES) Tiesas lēmums lietā par drošības līdzekli kukuļņemšanā aizdomās turētajam Latvijas Bankas vadītājam Ilmāram Rimšēvičam, pēc kura Latvijai vajadzēja viņu atjaunot amatā, bija precedents un nav jēgas meklēt vainīgos. Šādu viedokli Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta panorāma” pauda premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā vienotība”).

Pēc Kariņa vārdiem, nekad vēl nav bijis tā, ka ES Tiesa šajā jomā būtu ņēmusi virsroku pār nacionāla līmeņa tiesas lēmumiem, jo uzskatīts, ka šādi jautājumi ir nacionālās tiesas kompetencē. Taču šajā gadījumā Rimšēvičs ir ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas Savienības amatpersona –Eiropas Centrālas bankas padomes loceklis, un nav bijis tāds gadījums, kad smagos noziegumos apsūdzēts centrālās bankas vadītājs.

Šis ir bezprecedenta jeb līdz šim nebijis gadījums, Latvija ES Tiesā šajā lietā nav zaudējusi, līdz ar to vainīgos meklēt nav jēgas.

“Vainīgo šajā sistēmā es neredzu,” teica Ministru prezidents, piebilstot, ka šis gadījums ir ļoti interesants, ko noteikti pētīs mācībspēki un studenti augstskolās.  

Visu interviju ar Kariņu skatieties zemāk pievienotajā video:

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Anita
Anita

Rimševics jau arī nav vainīgs, tikai nelabvēļi safabricējuši pret viņu sūdzības. Kāmēr tiesa nav pateikusi gala vārdu, tikmēr Rimševics ir nevainīgs. Tas izskatās pēc politiskā pasūtījuma. Kāpēc Jurašs un Zakatistovs, kā ķipi ,,nevainīgi” sēž Saeimā un pieņem likumus un balso, bet Rimševics – atstādināts…….. Kurā vietā te ir tiesiskums????????

Skaidrīte
Skaidrīte

Vai KARIŅŠ no sava maka segs tiesas izdevumus? Kā Latvijas valsts vadītājam var būt tik nihilistiska attieksme pret tiesiskumu, pret Eiropas tiesu!!! Nu Latvija ar tiesiskumu ir dziļākā bedrē nekā Rīgas Satiksme, tur vismaz meklē vainīgo. Kariņ, atkāpies.

Andris
Andris

Aizsūtīt uz Eiropas tiesu krievieti Kucinu un ebrejieti Davidovich! Tas bija ģeniāli