Kalvītis: Latvijā ir augstākā dzīves kvalitāte Eiropā

Kalvītis

“Es esmu dziļi pārliecināts, ka Latvija ir labākā vieta! Mums ir visaugstākā dzīves kvalitāte, salīdzinot ar Eiropas valstīm!” To ļoti pārliecinoši apgalvoja “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs, ekspremjers Aigars Kalvītis RīgaTV 24 raidījumā “Preses klubs”.

Kalvītis norāda, ka Latvijā ir ļoti izdevīgi ģeogrāfiskie apstākļi. “Kur vēl var pusstundas laikā aizbraukt no pilsētas, būt brīvā dabā, peldēties jūrā, būt ezerā, ķert zivis, medīt, lasīt sēnes, būt pie dabas tik tuvu? Kur tu to vari sasniegt?”

“Latvijas gāzes” šefs uzskata, ka citur Eiropā šādu vērtību nav. “Vajag trīs stundas, lai no Maskavas izbrauktu. Londonā ir līdzīgi. Kāda dzīves kvalitāte… Bāru kvalitāte? Ja to sauc par kvalitāti, tad es piekrītu – tur ir labāki bāri un lielāka alus izvēle,” ironizēja Kalvītis.

Komentējot to, kāpēc cilvēki brauc prom no Latvijas, Kalvītis norādīja, ka galvenais dzinulis ir materiāli, ne emocionāli apsvērumi. Turklāt viņš esot pārliecināts, ka emigrējušo latviešu dzīves kvalitāte ir zemāka.

“Mēs redzam, kā viesstrādnieki dzīvo vairāki vienā dzīvoklī, kopmītņu variantā. Skaidrs, ka ienākumi varbūt uz to brīdi ir lielāki. Bet, pārrēķinot kultūras un dabas vērtības, kas ir jāizvērtē dzīves kvalitātē, es domāju, ka viņi dzīvo daudz sliktāk nekā mēs šeit Latvijā,” raidījumā “Preses klubs” sacīja Kalvītis.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
nu ja
nu ja

Ticu, ka Kalvītim ir augstākā dzīves kvalitāte Latvijā!

yiljet
yiljet

Es ASV esmu nodzīvojusi 4-5 gadus, padzīvoju pusgadu Kanādā. Daudz esmu ceļojusi. Un naudas izteiksmē neizmērāmās lietās, Latvijā tiešām ir loti augsta dzīves kvalitāte. Sāksim ar to ko mūsu noziedzības līmenis ir minimāls, narkotiku lietošana un pārdozēšana arī ir ļoti zema salīdzinot piemēram ar ASV. Mēs un cilvēki, kas šeit dzīvo praktiski 100% esam eiropeīdās rases, kas tomēr nodrošina normālu kurtūras līmeni starp cilvēkiem šeit. Un tas ir dēļ tā ka Latvija vēl nav tik turīga, lai bagātīgi atbalstītu visus kas vēlas šeit padzīvoties uz valsts rēķina. Ja cilvēks, var savākties un iegūt izglītību vai atrast darbu Rīgā – tā… lasīt vēl »

latvis
latvis

????? Nobrauc no šosejas un izkāp no sava glaunā auto un paskaties kā dzīvo 3/4 Latvijas iedzīvotāju!

Dace
Dace

Tiešām, pilnīgi piekrītu!

mhm
mhm

Ko nu kurš domā ar kvalitāti, dažs praidos atrod sadzīves kultūru, dažs naudā dabū visu kas viņam vajadzīgs, cits pārber smiltis no vienas kaudzes otrā, un viņam ir labi, Var jau būt ka Latvija morāli vēl turas virs ūdens, taču tas nav uz ilgu laiku, lai nomāktu sabiedrisko domu ir iedarbināti visi līdzekļi.

aizbraucējs
aizbraucējs

Nav tak pirmais aprīlis, lai šitā jokus plēstu….

Laime
Laime

Viss ir pozitiivi

Arvīds
Arvīds

Lai kā negribētos šitam murmulim piekrist bet nu taisnība jau ir. Savulaik no 4x lielākas algas Anglijā atmuku atpakaļ uz savu dzimto zemīti. Tieši dēļ tās “dzīves kvalitātes”, un ne jau naudā mērītas. Mana valoda, mana zeme, manas Latvijas skaistā un manai sirdij tik tuvā daba, jūra, mani radi un draugi un kultūras dzīve.

lhs
lhs

Bet ar svēto garu paēdis nebūsi…

Arvīds
Arvīds

Badā te neviens vairs nemirst. Tas ka liela daļa galīgi nemāk dzīvot taupīgi un nenormāli tērē pāri savām iespējām gan ir fakts. Anglijas pieredze man iemācīja vienu labu lietu- būt taupīgam. Jo tur parastie cilvēki ir krietni taupīgāki un saprātīgāki tēriņos, nelec augstāk par savu dibenu.