Kalvītis izsakās par Māri Kučinski ļoti pozitīvi

Aigars Kalvītis
"Latvijas Gāzes" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis

Ja valdība apstiprinās premjera amatā Māri Kučinski (ZZS), tās darbs pēc ilgāka laika atkal izies ārpus Rīgas, pauž ekspremjers, šobrīd kompānijas “Latvijas Gāze” valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.

Kučinskis bija Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Kalvīša valdībā, laikā no 2004.gada 2.decembra līdz 2006.gada 7.novembrim.

Kalvītis uzsvēra, ka augsti vērtē Māri Kučinski kā politiķi, kuram ir pieredze gan valdības, gan parlamentārajā darbā, kā arī uzsvēra viņa zināšanas tieši saimnieciskajā darbā.

“Vienlaikus jāatzīst, ka Kučinskim ir jārēķinās ar ļoti sarežģītiem koalīcijas partneriem. Viņam būs jārēķinās ar intrigām un tamlīdzīgiem aspektiem nevis no ZZS, bet citu koalīcijas partneru puses,” sacīja Kalvītis.

Kā zināms, Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien paziņoja, ka ir nolēmis premjera amatam nominēt Saeimas deputātu Māri Kučinski no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS).

Pēdējās divās Saeimas vēlēšanās ilggadējais Tautas partijas politiķis Kučinskis startēja no ZZS saraksta.12.Saeimas vēlēšanās viņš saņēma 2302 plusus un 2123 svītrojumus, saglabājot trešo pozīciju ZZS sarakstā Rīgā. 12.Saeimā Kučinskis vada Ilgtspējīgas attīstības komisiju.

8. un 9.Saeimā Kučinski ievēlēja no Tautas partijas saraksta, 10.Saeimā no “Par labu Latviju”, 11.un 12.Saeimas vēlēšanās viņš startēja ZZS sarakstā kā Liepājas partijas pārstāvis. 11.Saeimā Kučinskis mandātu ieguva neilgi pirms parlamenta termiņa beigām, kad Eiropas Parlamentā ievēlēja Ivetu Griguli.

2012.gadā Kučinskis kļuva par Liepājas pārstāvniecības Rīgā vadītāju, turpinot darbu arī Lielo pilsētu asociācijā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra amatā Kučinskis bija no 2004. līdz 2006.gadam, Aigara Kalvīša (Tautas partija) valdības laikā. Kučinskis bija Valmieras pilsētas domes priekšsēdētājs no 1998.gada līdz 2003.gadam.

2014.gadā viņš uzrādījis parādsaistības 12,6 tūkstošu apmērā un 17,6 tūkstošu eiro apmērā. Valsts amatpersonas deklarācija par 2014.gadu liecina, ka Kučinskis Saeimā nopelnījis 16,9 tūkstošus eiro, Liepājas domē – 8312 eiro, Ekonomikas un kultūras augstskolā – 903 eiro, Latvijas Lielo pilsētu asociācijā – 30,9 tūkstošus eiro. Viņam pieder zeme un būve Jērcēnu pagastā, 2012.gada “Mitsubishi Outlander” markas automašīna.

Māris Kučinskis ir dzimis 1961.gadā. 1988.gadā viņš absolvējis Latvijas Valsts Universitātes Ekonomikas fakultāti.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: BNS

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar