Kalnmeiers: Saistībā ar Juraša lietu uz prokuroru tiek izdarīts politisks spiediens

Ēriks Kalnmeiers

Saistībā ar bijušā KNAB darbinieka un nu Saeimas deputāta Jura Juraša krimināllietu par valsts noslēpuma izpaušanu uz prokuroru tiek izdarīts politisks spiediens.

Uz to intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” norādīja ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Saistībā ar šo lietu un Juraša kā Saeimas deputāta izdošanu kriminālvajāšanai pašlaik spiediens ir diezgan jūtams un tas tiek izdarīts, lai ietekmētu prokuroru, norādīja ģenerālprokurors.

Viņam šāds spiediens esot gana ierasts, jo amatā pavadīti jau aptuveni deviņi gadi, teica Kalnmeiers.  Citādāk esot ar lietu uzraugošo prokuroru. Ģenerālprokurors uzsvēra, ka par sevi ir dzirdējis tikai zākāšanos un tukšu kliegšanu, bet nekādi argumenti pārmetumiem nekad neesot bijuši.

Savukārt jebkādu politisku motivāciju pašā lietā pret Jurašu Kalnmeiers nesaskata, jo par lietas ierosināšanu lēmuši tikai tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Vienlaikus Kalnmeiers noliedz, ka šī lieta būtu politiski motivēta, kā to apgalvo Jaunās konservatīvās partijas pārstāvi.

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Ēriks
Ēriks

Kalnmejers ir oligarhu rokas puisis.

Lamata
Lamata

Saeima ievēl Ģen. prok.uz noteiktu termiņu. Vai pārvēl vēlreiz. Saeima arī lems par Kalnmeijeru, nevis katra partija . Gadiem ilgi tieslietas bijušas NA atbildības jomā. Šīs partijas vēlētājs atbalstījis savas partijas darbu kopā ar pārējām koalīcījas partijām. Un to vēlētāju.