Kalniete “seko pienākumam” un maina domas par nekandidēšanu EP vēlēšanās

Sandra Kalniete EP

Partiju apvienības “Jaunā Vienotība” (JV) līderi Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis, EP deputāte Sandra Kalniete un Saeimas deputāts Arvils Ašeradens, preses konferencē paziņojis JV līderis Krišjānis Kariņš.

JV valde lēma par pirmajiem trim numuriem. Dombrovskis JV sarakstā būs pirmais numurs, Kalniete – otrā, bet Ašeradens – trešais.

JV sarakstā būs arī visi pašreizējie JV eiroparlamentārieši – Inese Vaidere, Aleksejs Loskutovs un Kārlis Šadurskis, EP vēlēšanās kandidēs arī politiķis Ģirts Valdis Kristovskis. Tāpat sarakstā būšot arī jaunas sejas, žurnālistiem teica Dombrovskis. Darbs pie saraksta veidošanas turpināsies tuvākajās nedēļās.

Iepriekš Kalniete apgalvoja, ka nepiedalīsies EP vēlēšanās. Dombrovskis skaidroja, ka JV aicinājis  Kalnieti startēt ar otro numuru, kas būs būtisks pienesums JV sarakstam.

Savukārt Kalniete žurnālistiem skaidroja, ka starp saraksta līderiem iepriekš bija iecerēts izvirzīt Kariņu kā pieredzējušu EP deputātu, bet viņš tika apstiprināts par Latvijas premjerministru. Līdz ar to Kalniete “sekoja pienākumam” un mainīja domas par nekandidēšanu.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
eirokrāte
eirokrāte

Kalniete pēdējos gados EP ir absolūti tukša vieta. Viņas vadībā nav izstrādāts neviena regula vai direktīva (Eiropas Parlamentā deputātu, kas vada kāda tiesību akta virzīšanu cauri procedūrai, sauc par referentu) Kalniete nav bijusi referente nevienai likumdošanas procedūrai.. Pēdējā aktivitāte kaut kāds nenozīmīgs rezolūcijas teksts. Viņa tiešām pārstāv tos deputātus, kas EP padara par pļāpātavu, jo zināma taisnība jau Grigulei ir. Par Kalnieti lielāka katastrofa ir tikai Vaidere, kas gluži vienkārši ir …. ārkārtīgi dumja. Gribētos beidzot redzēt no Latvijas ievēlētus talantīgus politiķus, nevis kaut kādas vecas Vienotības piepes. Es, piemēram, balsošu par Smiltēnu. Jo uzskatu, ka viņu rudenī “nosita” ar… lasīt vēl »

stalins
stalins

Par to kaada vinja ir politike un deputaate -nu to lai spriezh vinjas koleegi.Ja cilveeki par vinju balso-taatad ir iemesli.Arii Zhdanokas kundzi ieveel.Dazhiem vinja nepatiik,bet vinja jau paarstaav savus veeleetaajus.
bet tomeer respekts par to cik gadus Kalnietes kundze iztureejusi uz politiskaas skatuves.daudz.

Marija
Marija

Visu cieņu Sandrai Kalnietei par iepriekšējos gados paveikto EP, taču vai tomēr nebūtu pienācis
laiks domāt par paaudžu nomaiņas nepieciešamību ?

Una
Una

Ej taču , veča , pensijā , nepaliec smieklīga !

kalašnikovs
kalašnikovs

Ar tādu purnu…

azalea
azalea

Sandrai jau nu jūsu viedoklis nav nepieciešams. Arī manējais. Un viņas aizstāvēšana jau nu nepavisam arī ne. TĀPĒC JAU ARĪ VIŅA PASTĀV.

kaliastro
kaliastro

Uz etnisko dzimteni šo meli!